Inhoud

Dieffenbachia Kopen

Heb jij al een dieffenbachia in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de dieffenbachia moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Een kamerplant staat altijd wel apart wanneer het wat extra groen in het huis brengt en staan de grote bladeren met hun aparte witte motieven van de dieffenbachia, altijd wel leuk. Het geeft een fris effect en kan de glans van de bladeren behouden blijven, door die regelmatig te besproeien. De hoge vochtigheid doet ze wel goed en is ook de mate van licht die ze ontvangen belangrijk. Een plek met veel schaduw zal de witte motieven doen vervagen terwijl te veel zonlicht de bladeren geel zal kleuren.

Pak de dieffenbachia wel voorzichtig aan

Het witte plantensap, is vrij giftig en moet daarom wel voorzichtig omgegaan worden met de plant bij het snoeien, overplanten of het stekken. Bij al deze handelingen komt er namelijk altijd wel wat sap vrij en zal deze irriterend op de huid werken. Door met een handschoen te werk te gaan, kan alles echter eenvoudig worden opgelost. Over snoeien gesproken: daar is er niet echt sprake van bij de dieffenbachia en zullen alleen de oude bladeren verwijderd moeten worden. Het vermeerderen vindt vrij eenvoudig plaats door de uitlopers die zich vormen rond de hoofdstengel, te verwijderen en over te planten in een aparte pot. Met het toevoegen van water dient er voorzichtig omgegaan worden omdat er anders kans bestaat op wortelrot. Gewoon de bodem vochtig houden en zal een overmaat van water te merken zijn aan bladeren met bruine randen.

Zorg voor niet te veel licht

Ondanks de grote bladeren, is de dieffenbachia een plant die niet vol in zon geplaatst moet worden. De bladeren zullen gelijk aangeven wat er mis is met het licht en is het voor zij die de plant voor het eerst in huis halen, in de eerste instantie dan wel even uitproberen welke plek het best aan de plant gegeven kan worden. In de winter is het echter geen probleem om de plant voor het raam te plaatsen. In die periode moet ook regelmatig water op de bladeren worden gesproeid omdat de plant nu eenmaal van nature uit een omgeving komt met een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aangeraden om de plant niet te dicht bij de kachel te plaatsen. Regelmatig besproeien voorkomt ook dat insecten zoals de wolluis zich onder bladeren gaan vestigen.

De bemesting van de plant dient evenals het bewateren met mate te gebeuren omdat de bodem anders te zuur wordt voor de plant. Hou het daarom op 2x per jaar en volg de instructies op de verpakking op.

 

 

 

 

Kenmerken Dieffenbachia

Naam plant dieffenbachia
Bloeikleur(en) n.v.t.
Bloeiperiode n.v.t.
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien alleen verwijderen oude bladeren
Voeding plantbemesting
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies in vochtige grond. Niet te veel water
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen met witte motieven
Hoogte volwassen plant 30 tot 40 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten plantmelk is giftig

Veel gestelde vragen

Hoe dieffenbachia stekken?

Wil je meer dieffenbachia planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Rond de hoofdstengel vormen zich uitlopers die kunnen worden verwijderd en worden overgeplant. Dat kan in potgrond en moet de plant op een schaduwrijke plek worden geplaatst.

Hoe dieffenbachia beschermen voor winter?

Dieffenbachia beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

In de winter kan de plant voor het raam worden geplaatst en dient er voorzichtig water toegediend worden. De kans op wortelrot is anders groot. Ook besproeien van de bladeren is nodig om ziektekiemen op een afstand te houden.

Hoe dieffenbachia bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van dieffenbachia gaat als volgt:

Veel is niet nodig om de plant gezond te houden en kan gewoon wat plantbemesting in het voorjaar worden gebruikt. Niet overmatig bemesten om verzuring van de grond tegen te gaan.

Hoe dieffenbachia snoeien?

Word je dieffenbachia te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van dieffenbachia kan je het beste doen door:

De plant wordt van nature niet groot en dienen alleen de oude bladeren verwijderd te worden. Ga daarbij voorzichtig te werk omdat de bladeren giftig zijn (melksap). Ga altijd met handschoenen te werk.

Waar dieffenbachia goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope dieffenbachia plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Zorg voor wat apart groen met een dieffenbachia”

Een kamerplant met wel heel aparte bladeren!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..