Inhoud

Pannenkoekenplant Kopen

Heb jij al een pannenkoekenplant in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de pannenkoekenplant moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Aan de naam kan je het al horen, dat het om een plant gaat die sterk doet denken aan een pannenkoek en gaat het hier om de ronde bladeren die een glad oppervlak hebben. Omdat zij ook zo dicht bij elkaar staan, geeft het de plant een vol uiterlijk en staat het leuk in bijvoorbeeld de woonkamer. Extra voorzieningen voor kinderen of huisdieren hoeven er daarbij niet getroffen te worden omdat het niet om een giftige plant gaat.

De plant is blij met veel zonlicht

Het gaat hier om een plant die het liefst veel zonlicht ontvangt en zal dat ook de groei bevorderen. Bij overmatig licht echter, zullen de bladeren geel kleuren en is het beter de plant voor een tijd op een schaduwrijke plek te plaatsen. Dat gaat trouwens wel eenvoudig omdat het immers om een potplant gaat die zich met gemak laat verplaatsen. Naast zonlicht, moet ook de grond waarin het geplant is, voldoende vocht bevatten, maar let je er wel op dat er niet overmatig wordt bewaterd. Ook dit zal namelijk resulteren in bladeren die er geelachtig eruit zien en slap gaan hangen. Wie een tijd lang op vakantie gaat, kan de zorg dus aan iemand toevertrouwen in plaats van gelijk in een keer de plant veel water te geven.

Maak jouw eigen pannenkoekenplant

Ook weer zo een leuke eigenschap van deze plant, is dat het zichzelf vermenigvuldigd in de vorm van de vele kleine uitlopers die na verloop van tijd zichtbaar worden. Die kunnen voorzichtig worden verwijderd en laat je de wortels ontwikkelen door de uitlopers eerst in een glas met water te plaatsen. Nadat de wortels al zichtbaar worden, maak je wat potgrond vochtig en doe je daar voorzichtig het jonge plantje in. De grond niet aandrukken en zorgen voor niet te veel water. Wie het eenvoudiger aan wilt pakken, kan ook gewoon een blad met stengel in het water plaatsen tot de wortels zichtbaar worden. Dat duurt echter niet alleen wat langer, maar is de kans op uitvallers ook veel groter.

Eenmaal aangesterkt en volwassen heeft de plant niet echt de behoefte om steeds te worden bemest en is het dus belangrijk om niet te veel meststoffen in één keer te geven. De kans is anders groot, dat de plant zal afsterven. Teveel vocht in de lucht zorgt voor meeldauw onder de bladeren en kan dat voorkomen worden door de plant in de zon te plaatsen en gebruik te maken van een biologisch bestrijdingsmiddel.

Kenmerken Pannenkoekenplant

Naam plant pannenkoekenplant
Bloeikleur(en) wit
Bloeiperiode voorjaar
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien niet nodig, alleen oude bladeren verwijderen
Voeding voeding voor potplanten
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies plaatsen in een pot met vochtige aarde
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 40 tot 50 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten opletten voor meeldauw

Veel gestelde vragen

Hoe pannenkoekenplant stekken?

Wil je meer pannenkoekenplant planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

De jonge uitlopers voorzichtig eruit halen en de wortels laten ontwikkelen in een glas met water. Dat kan ook gedaan worden met delen van de stengel. Overplanten in een pot met vochtige grond op een schaduwrijke plek.

Hoe pannenkoekenplant beschermen voor winter?

Pannenkoekenplant beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier: Binnenshuis voelt de plant zich ook in de winter prima, maar plaats je het niet te dichtbij de kachel en is regelmatig besproeien van de bladeren ook nodig.

Hoe pannenkoekenplant bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van pannenkoekenplant gaat als volgt:

Geen veleisende plant, maar mag wel 1x per jaar wat extra voeding gegeven worden. Daarbij wel voorzichtig te doseren omdat anders de pH van de bodem te veel omlaag gaat en de plant er slecht tegen kan.

Hoe pannenkoekenplant snoeien?

Word je pannenkoekenplant te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van pannenkoekenplant kan je het beste doen door: Het snoeien van een pannenkoekenplant kan zich gewoon beperken tot het regelmatig verwijderen van de oude bladeren.

Waar pannenkoekenplant goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope pannenkoekenplant plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Met een pannenkoekenplant veel groen in huis”

Het vol bladerdek van de pannenkoekenplant zorgt voor een prachtig aanzicht!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..