Inhoud

Ligusterhaag Kopen

Heb jij al een Ligusterhaag in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de Ligusterhaag moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Kenmerkend van een haag, moet wel de wijze zijn waarop de plant in staat is om zelfs in de winter stand te houden en moet het onderhoudt ook niet om veel vragen. Het is daarom niet vreemd dat de Ligusterplant favoriet is bij de aanleg van hagen en zien we zulke hagen niet alleen bij de oude, maar ook nieuwe wijken. Zo een ligusterhaag kan dan ook eenvoudig zelf aangelegd worden, als afscheiding of gewoon voor decoratieve doeleinden. In de zomer zijn het de fijne witte bloemen die een extra accentje zullen geven aan het geheel. 

Veel heeft de ligusterhaag niet nodig om te groeien 

De Ligusterplant kan zich goed aanpassen en geldt dat niet alleen voor de omgeving waar het in wordt geplant, maar ook de bodem. Extra bemesten of de pH in de gaten moeten houden is er dus niet bij en zal de plant normaal gedijen op elke tuinbodem. Voor het beste resultaat bij de aanleg, is het aangeraden om de haag aan te leggen in de winter. Dat is namelijk het moment waarbij de plant en dus ook de wortels zich in een rusttoestand verkeren. Bij de plantspeciaalzaak kan er gekozen worden om plantmateriaal aan te schaffen waar de wortels bloot zijn of zich in een pot bevinden. Zorg er in ieder geval wel voor dat bij de aanleg van de haag in de winter, de bodem niet bevroren mag zijn. 

 

Bedek de wortels goed en zorg voor voldoende water 

Een sleuf graven van gemiddeld 40cm diep, biedt de beste garantie dat de wortels geen zonlicht zullen krijgen (verdragen ze helemaal niet) en moet in de eerste paar weken voor voldoende water worden gezorgd. Om een rechte haag aan te leggen die er altijd vol bij zal staan, kan je in het begin de plantjes wat ondersteuning bieden zodat ze recht omhoog zullen groeien en zorg je er ook voor om wat extra plantmateriaal bij de hand te hebben om uitvallers gelijk te vervangen. 

 Om ervoor te zorgen dat de haag zijn vorm zal krijgen, is regelmatig snoeien de beste manier om een snelle groei van nieuwe takken te bevorderen. Vogelliefhebbers zullen er eerder voor kiezen om niet alle takken te snoeien, maar een deel te laten om vogels de kans te bieden zich te nestelen in de haag.  

 

De Ligusterhaag mag dus wel veelzijdig genoemd worden en zijn er voor het planten geen bijzondere eisen. Zorg wel voor wat ondersteuning om de planten recht omhoog te laten groeien en snoei regelmatig om meer takken te krijgen. 

 

Kenmerken Ligusterhaag

Naam plant Ligusterhaag
Bloeikleur(en) wit
Bloeiperiode zomer
Wintergroen ja
Winterhardheid ja
Standplaats tuin, in de volle zon
Snoeien in het na- en voorjaar
Voeding normale tuin bodem
Potgrond ja, eventueel ook compost
Aantal per strekkende meter 5 tot 6
Aanplantadvies zorg voor een goede afwatering
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur lichtgroen
Hoogte volwassen plant 2 tot 4m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten het best in het najaar te planten

Veel gestelde vragen

Hoe Ligusterhaag stekken?

Wil je meer ligusterhaag planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Sleuven met potgrond of compost vullen tot zo een 40 cm diepte. Ook moet de afwatering goed in orde zijn. Het liefst in het najaar planten om de wortels de kans te geven goed tot ontwikkeling te komen.

Hoe ligusterhaag beschermen voor winter?

Ligusterhaag beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Het gaat hier om een winterharde plant en komt het de vorst dus prima door. Bij extreme kou kunnen wel wat bladeren afvallen, maar groeien ze daarna weer snel aan.

Hoe Ligusterhaag bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van ligusterhaag gaat als volgt:

Bij het planten kan het best met compost of potgrond worden gewerkt en kan bij de verdere groei gewoon 1 keer per jaar wat compost rond de planten worden geplaatst.

Hoe ligusterhaag snoeien?

Word je ligusterhaag te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van ligusterhaag kan je het beste doen door:

De ligusterhaag is een snelle groeier en zal wel vaker gesnoeid moeten worden. Reken maar op 3 tot 4 keren per jaar en mag speciaal snoeigereedschap dus niet ontbreken. Bij voorkeur te snoeien in de periode mei tot september.

Waar Ligusterhaag goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope X plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Een Ligusterhaag leg je eenvoudig zelf aan”

Je hebt bepaald geen groene vingers nodig om een Ligusterhaag aan te leggen

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..