Inhoud

Begonia Kopen

Heb jij al een begonia in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de begonia moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Een kamerplant dient bij uitstek geen weelderige groei te hebben en is er daar bij een begonia geen gebrek aan. Het wordt daarom ook bij uitstek gebruikt als bodembedekker en kan die rol goed vervullen omdat het niet de hoogte in groeit. Ook de apart gekleurde bladeren geven de plant een apart uiterlijk waarbij de kleuren kunnen varieren van paars tot groen. De bloemvariant van de begonia staat er ook bekend om, dat het kan bloeien in de mooiste kleuren. Het is de kamervariant die echter het geschiktst is om in een pot te houden en elk huis interieur opfleurt.

Zorg niet voor te veel zonlicht

De plant kan goed gedijen in matig tot veel zonlicht, maar moet de temperatuur daarbij niet te veel oplopen. Verplaatst het dus van het raam in de hitte van de zomer en plaats het niet te dicht bij de kachel in de winter. Water mag bij de begonia niet ontbreken en moet de grond altijd wel vochtig zijn. Vooral in de zomer zorg je er dus voor, dat je minstens twee keer per week water aan de plant geeft en kan dat in de winter worden teruggebracht naar 1 keer in de week. Omdat het om een plant gaat die vrij snel groeit met grote bladeren, is op tijd bemesten wel vereist. Daarvoor kan gewoon speciale meststof voor kamerplanten worden gebruikt. Vergeet ook niet om de gedroogde bladeren te verwijderen. Na een jaar, zal er gekeken moeten worden naar het overplanten in een grotere pot. Dat doe je bij voorkeur in de lente omdat het de plant voldoende ruimte geeft om voordat de winter invalt, al over een uitgebreidt wortelstelsel te beschikken.

Met èèn begonia kan je snel meerdere planten maken

Uit een volwassen plant kan met behulp van een scherp mes een stuk van de stengel worden afgesneden en moeten er wel wat bladeren op zitten. Zoals gangbaar is bij de meeste kamerplanten, stop je de stengel vervolgens in een glas met water waarbij je op gezette tijden wel het water ververst. Als het goed zit, kan je al na een paar weken de eerste wortels te voorschijn zien komen en moet er ongeveer 6 weken worden gewacht voordat de jonge stek in wat vochtige potaarde kan worden overgeplant. Laat in het begin ook niet te veel zonlicht op de plant schijnen en zorg ervoor, dat de grond vochtig blijft. Eenmaal in het bezit van een begonia, kan dus zelf worden gezorgt voor de plantvermeerdering en is het een plant die ook voor beginners geschikt is.

 

Kenmerken Begonia

Naam plant begonia
Bloeikleur(en) geel, wit, roze en paars
Bloeiperiode voor- of najaar
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien alleen verwijderen van de oude bladeren
Voeding potgrond of speciale plantvoeding
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies stekken in vochtige potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 30 tot 40 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten er is een onderscheidt tussen een blad- en bloemvariant

Veel gestelde vragen

Hoe begonia stekken?

Wil je meer begonia planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Dat gaat wel super eenvoudig en lukt het meestal wel wanneer je een blad met een steel eraan in wat vochtige potgrond doet. De bodem daarna wel steeds vochtig houden.

Hoe begonia beschermen voor winter?

Begonia beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Binnenshuis met de temperatuur aangenaam blijven en kan de plant voor het raam worden geplaatst. De bladeren af en toe besproeien helpt ook mee.

Hoe begonia bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van begonia gaat als volgt:

De plant heeft geen lange groei en bloei periode, maar is het wel belangrijk dat de nodige voedingsstoffen aanwezig zijn voor een gezonde plant. Gebruik daarvoor speciale meststoffen die in de handel te verkrijgen zijn.

Hoe begonia snoeien?

Word je begonia te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van begonia kan je het beste doen door:

Snoeien is bij  de begonia niet nodig en beperkt het onderhoud zich tot het verwijderen van de oude bladeren.

Waar begonia goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope begonia plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“wat een aparte kamerplant, zo een begonia”

Zowel de blad als de bloem variant van de begonia zien er altijd kleurrijk uit!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..