Inhoud

Schefflera Kopen

Heb jij al een Schefflera in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de Schefflera moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Aan keuzemogelijkheden voor kamerplanten is er in ons land gelukkig geen gebrek en kan er naar wens eentje uitgekozen worden. Daarbij is de schefflera eentje waar er vaak voor gekozen wordt vanwege de eenvoud waarmee het te onderhouden is en de fraaie bladeren. die blijven het hele jaar door groen en hebben al voldoende aan een paar uurtjes zon per dag. Indien er sprake is van een tekort aan zonlicht, zal er meestal na een tijd sprake zijn van het slap hangen en uitvallen van de bladeren. 

Plaats de schefflera op een afstand van het raam

Om te voorkomen dat de plant blootgesteld wordt aan te veel zonlicht, wordt het aangeraden om in de zomer de pot op een paar meters van het raam te plaatsen.  In de winter kan de schefflera dan weer vlak voor het raam worden gezet. Bij de juiste hoeveelheid licht, zullen de bladeren er stralend uitzien en zal ook de groei optimaal zijn. Dat is natuurlijk alleen wanneer ook de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Dat kan gewoonlijk in de herfst of de zomer door een laag potgrond te plaatsen in de pot of gebruik te maken van vloeibare meststof voor kamerplanten. Ook hier geldt de regel dat een overmaat schadelijk is en kan er bij voorkeur bemest worden na het overplanten of snoeien.

Ook met water moet er zuinig omgegaan worden

Naast een tekort aan zonlicht, kan ook veel water zorgen voor een zwakke plant. Dat is een algemeen voorkomend verschijnsel waar de meeste kamerplanten wel last van hebben. Voel altijd aan of de bodem vochtig is en geef bij twijfel het water in fasen. zo voorkom je om in een keer te veel in de pot te gieten. Het snoeien kan het best geschieden in het najaar en biedt dat de plant voldoende tijd om voor de winter al genoeg aangesterkt te zijn. Door enkele takken te verwijderen en ook wat van de jonge uitlopers te verwijderen, kan al binnen een jaar een vol bladerdek worden verkregen. De flinke groei zorgt er wel voor, dat op een gegeven moment verpot zal moeten worden en gebeurt dat gemiddeld om de drie jaar. Wie zelf van plan is de plant te vermeerderen, kan een stek met wat bladeren plaatsen in een glas met water. Dat geeft de wortels de kans om zich te ontwikkelen en kan de stek al na paar weken in een pot met vochtige grond worden geplaatst.  De pot kan vervolgens worden geplaatst op een plek waar er geen sprake is van direct zonlicht, maar het wel voldoende warm is. Een hoge luchtvochtigheid is ook doorslaggevend voor het laten groeien van de jonge plant.

De hoge luchtvochtigheid kan bij volwassen planten echter er wel voor zorgen dat de wolluis zich wel graag nestelt aan de plant. Dit kan eenvoudig verholpen worden door in de zomer de schefflera in een flinke bui te plaatsen.

Kenmerken Schefflera

Naam plant Schefflera
Bloeikleur(en) bloeit zelden
Bloeiperiode n.v.t.
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien in het najaar
Voeding potgrond of speciale plantbemesting
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies vochtige grond, niet te veel schaduw
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant als potplant ongeveer 1 m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten licht giftig

Veel gestelde vragen

Hoe Schefflera stekken?

Wil je meer Schefflera planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Snij een jonge tak schuin af en haal alle bladeren eraf m.u.v. de bovenste twee bladeren en zet de tak in water. Na een tijd zullen er wortels verschijnen en is het tijd om de stek voorzichtig te doen in vochtige potgrond. Zet de jonge stekken op een plek die veel vocht in de lucht heeft omdat alleen bij een hoge luchtvochtigheid de kans groot is, dat de stekken zullen uitgroeien tot volwassen planten.

Hoe Schefflera beschermen voor winter?

Schefflera beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Het plaatsen op een plek met een hoge luchtvochtigheid en genoeg warmte, moet wel in de winter gebeuren en wordt aangeraden om de plant dichtbij het raam te plaatsen en de bladeren regelmatig te besproeien.

Hoe Schefflera bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van Schefflera gaat als volgt:

Er kan eenvoudig met speciale plantvoeding worden bemest, maar ook potgrond. Doe dat het liefst in de lente of de zomer omdat in de winter de plant niet aan groei komt en voor die periode geen extra voeding nodig heeft.

fHoe Schefflera snoeien?

Word je Schefflera te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van Schefflera kan je het beste doen door:

Om een volle plant te krijgen, is het beter om in het najaar de toppen eraf te halen en zo voor vele nieuwe uitlopers te zorgen. De plant zal hierdoor op den duur een vol bladerdek vertonen.

 

Waar Schefflera goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope Schefflera plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Wat leuk, zo een schefflera in het huis”

Het voorkomen van de schefflera doet aan een kleine boom denken!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..