Je tuin is een belangrijk onderdeel van je woning en het is goed om eens in de zoveel tijd je tuin een complete make-over te geven. Dit lijkt alleen makkelijker dan dat het ook  daadwerkelijk is. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee jij je tuin in een handomdraai de look geeft die je wenst.

Bepaal een kleurenschema

Je tuin oogt al per direct luxer als alles bij elkaar past. Je meubels en accessoires hoeven niet allemaal in dezelfde stijl te zijn, maar met een kleurenschema lijkt het al snel een geheel. Met kussens breng je heel gemakkelijk kleur in je tuin en het ziet er ook nog eens heel sjiek uit. Probeer de kleuren van je kussens, meubels en accessoires af te stemmen op de kleur van de bloemen en planten. Rozen laten bezorgen in dezelfde kleur als je kussens is een echte GO!

Sfeervolle verlichting

De verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer in je tuin. Kies daarom voor sfeervolle verlichting. Met sfeervolle verlichting bedoelen we niet een standaard tuinlamp aan de schuur, maar de partylights. Ze zijn er in allerlei verschillende kleuren en maten. Het oogt sfeervol, geeft een knus gevoel houdt de inbrekers op afstand.

Voeg leuke tuin-accessoires toe

Accessoires doen het eigenlijk altijd goed, mits ze passen in de stijl. Niet alleen in je woonkamer, maar ook in de tuin. Je tuin wordt al een stuk gezelliger met vrolijke zitkussens op de tuinmeubels of buitenkleden op de vloer. De opties zijn bijna oneindig. Wat dacht je namelijk van mooie geurkaarsen, tuinlantaarns, decoratieve ladders, beeldjes en tuinschilderijen.

Verleng de zomer

We zitten steeds vaker thuis en juist daarom is het ontzettend belangrijk dat we zoveel mogelijk tijd in de tuin doormaken. Verleng daarom de zomer met een overkapping. Dit zorgt ervoor dat je zelfs met de koude winterdagen buiten zit. Laat een tuinhaard installeren of zet er een mooie vuurkorf bij. Hoe geweldig is dat? Houd wel rekening met het feit dat je deze in de meeste gevallen op maat moet laten maken.

Duurzaamheid voorop

Duurzaamheid wordt belangrijker dan ooit. Ook in het opleuken van je tuin dien je rekening te houden met duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruik van materiaal, maar ook het gebruik van duurzame materialen. Kijk voordat je nieuwe meubels koopt daarom eerst bij de kringloop, of op tweedehands websites. Je bespaart op deze manier een hoop geld en draagt bij aan een schoner en duurzamere samenleving.