Inhoud

Kalanchoe Kopen

Heb jij al een kalanchoe in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de kalanchoe moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Misschien wel een niet alledaagse naam voor een kamerplant en kan eerlijk gezegd worden, dat het prachtig uiterlijk met de vele kleine bloemen, ook wel apart te noemen is. Het is dan ook een ware afwisseling van de kamerplanten die meer groen zijn en hebben de bloemen meestal een rode, witte of zelfs oranje kleur. Aan variatie dus geen gebrek en is het bovendien een plant die weinig verzorging behoeft en niet snel ziek zal worden.

De kalanchoe behoeft geen speciale zorg

Dat maakt het ook tot een plant voor zij die graag wat “groen” in hun huis willen, maar weinig tijd ter beschikking hebben. De plant hoeft namelijk niet steeds van plek verplaatst te worden omdat het prima kan gedijen en zowel zonlicht als schaduw. Alleen bij het plaatsen op plekken die nauwelijks zonlicht ontvangen, zullen de bladeren na verloop van tijd beginnen uit te vallen. Hiervan kan de plant zich echter weer volledig herstellen wanneer het weer wat meer zonlicht zal ontvangen. Ook bij teveel water zal de plant beginnen bladeren te verliezen en kan dat zelfs lijden tot het afsterven van de plant wanneer niet op tijd wordt ingegrepen. Oude bloemen dienen het liefst verwijderd te worden om de nieuwe alle ruimte geven en geeft dat de plant zo een mooi en vol uiterlijk.

Snoeien is niet nodig

De vorm van de plant is zodanig, dat het niet nodig is om te snoeien en het dus alleen kan blijven bij het verwijderen van de oude bloesems. Wie besluit om meer kalanchoe plantjes aan te maken, kan dat eenvoudig doen middels het stekken. Dat kan in de zomer gebeuren, maar beter nog in het voorjaar omdat het nog meer tijd zal bieden om voordat de winter invalt, tot ontwikkeling te komen. Tijdens de winter is het niet nodig om de plant te besproeien omdat het immers gaat om een vetplant en de bladeren goed zijn beschermt tegen invloeden van buitenaf. Alles bij elkaar opgeteld zal het nu wel duidelijk zijn waarom het om een plant gaat die maar een minimale verzorging nodig heeft en toch niet eenvoudig af zal sterven. Ook de bloei zet zich snel in houdt lang aan waarbij wel de oude bloesems verwijderd dienen te worden. Voorzichtigheid is wel geboden voor zij die kinderen of huisdieren in huis hebben, omdat het sap van de plant giftig is.

Kenmerken Kalanchoe

Naam plant kalanchoe
Bloeikleur(en) oranje, wit en geel
Bloeiperiode hele jaar door
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien niet nodig
Voeding potgrond
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies niet te veel water toevoegen
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 20 tot 30 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten de plant zal afsterven bij te veel water

Veel gestelde vragen

Hoe kalanchoe stekken?

Wil je meer kalanchoe planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Stekken kan in potgrond en zorg je daarbij er wel voor, dat het niet te vochtig is. Al na een paar weken is de plant al aangesterkt en zorg je voor voldoende zonlicht.

Hoe kalanchoe beschermen voor winter?

Kalanchoe beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Geen lage temperaturen voor deze plant. Wel erop letten, dat er in de winter minder minder water toegediend moet worden.

Hoe kalanchoe bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van kalanchoe gaat als volgt:

Naast normale potaarde kan er gebruik worden gemaakt van cactusgrond. Omdat de bloei vrij snel gaat, is ook speciale plantbemesting nodig voor de aanmaak van de prachtige bloesems.

Hoe kalanchoe snoeien?

Word je kalanchoe te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van kalanchoe kan je het beste doen door:

De plant blijft van nature klein en moeten alleen de verdorde bladeren verwijderd te worden en de bloemen die al aan het verwelken zijn.

Waar kalanchoe goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope kalanchoe plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Een pot vol met bloesems, zo een kalanchoe”

De volle bloemtrossen van de kalanchoe trekken meteen de aandacht!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..