Inhoud

Spathipyllum Kopen

Heb jij al een spathipyllum in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de spathipyllum moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Deze moeilijk uitspreekbare naam wordt maar zelden in de praktijk gebruikt en wordt de gangbare naam van lepelplant dan wel gebruikt. Het gaat om een plant die graag wat warmte kan gebruiken en ook goed weg kan met veel water. Zo veel zelfs, dat de plant het niet erg vindt wanneer de wortels voor een tijdje onder water komen te zitten. Dat kan het geval zijn, wanneer er bijvoorbeeld binnen korte intervallen wordt bewatert. Anders is het weer wanneer er te weinig water wordt gegeven en de bladeren dan slap naar beneden zullen hangen.

Goed onderhoudt zorgt voor een snelle bloei

Dat is zeker het hoogtepunt van het kweken van spathipyllum en verschijnt de witte bloem vaak in het voor- of najaar. Het voordeel is wel, dat de bloem wel lang mee gaat en bij juist onderhoud zelfs tot 3 maanden kan aanblijven. Indien alles naar wens verloopt, verschijnen er gelijktijdig dan ook de nieuwe bloesems. In de winter zal dat enigzins trager verlopen omdat deze van nature tropische planten dan in een rustfase komen te verkeren. Opvallend is het ook, dat de bloei bevordert kan worden door de plant bloot te stellen aan enige vorm van lichte beschadiging of het lang niet geven van water. Na zo een periode moet de plant weer van alle benodigde stoffen worden voorzien zoals water en mest, maar zal de bloei niet lang op zich laten wachten. Wie deze vorm van versnelde bloei liever niet wilt toepassen, kan ook gewoon een maand of twee langer wachten.

 

Na een paar maanden kan de plant worden vermeerderd

Wie niet genoeg heeft aan één spathipyllum, kan al na een paar maanden aan de slag om wat stekken uit de plant te halen. Dat kan iedereen eenvoudig klaarspelen door delen van de stengel met een blad erbij eraf te scheuren en kunnen deze gelijk in een pot met vochtige stekbodem. Na 2 tot 3 maanden is deze jonge plant dan al aardig aangesterkt. Vanwege de snelle groei is bemesting om de 4 tot 5 weken wel nodig. In de winter dient er extra opgelet te worden dat de spathipyllum geen last zal krijgen van splint. Dat kan je voorkomen door regelmatig met een vochtige doek de bladeren te vegen of die met wat water te besproeien. Bij het snoeien moet al het verwijdert materiaal zoals de bladeren wel gelijk de ton in, omdat de plant licht giftig is.

 

 

Kenmerken Spathipyllum

Naam plant spathipyllum
Bloeikleur(en) wit
Bloeiperiode hele jaar door
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien verwijderen oude bladeren en bloemen
Voeding speciale plantbemesting
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies stekken plaatsen in vochtige potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant 30 tot 40 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten bloemen blijven een aantal maanden

Veel gestelde vragen

Hoe spathipyllum stekken?

Wil je meer spathipyllum planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Van de hoofdstengel kunnen na een aantal maanden (niet in de winter) wat delen met blad worden afgescheurd en gelijk worden geplaatst in potjes met vochtige aarde. Zet deze op een koele plek.

Hoe spathipyllum beschermen voor winter?

Spathipyllum beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Door de plant in de winter op een warme plek te plaatsen en de bladeren regelmatig te besproeien, komt de spathipyllum de winter moeiteloos door.

Hoe spathipyllum bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van spathipyllum gaat als volgt:

Omdat de plant nagenoeg constant in de bloei is, worden er ook veel voedingsstoffen ontrokken aan de bodem. Aanvullen kan met elke speciale meststof voor kamerplanten.

Hoe spathipyllum snoeien?

Word je spathipyllum te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van spathipyllum kan je het beste doen door:

De plant is aardig beheersbaar als kamerplant en is het alleen nodig om oude bladeren en bloemen die al aan het uitdrogen zijn, voorzichtig te verwijderen.

Waar spathipyllum goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope spathipyllum plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“ Met een  Spathipyllum altijd een bloeiende plant in huis “

De lang aanzittende bloesems brengen in elk jaargetij wat kleur in het huis!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..