Inhoud

Vingerplant Kopen

Heb jij al een vingerplant in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de vingerplant moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Het gaat hier om een plant die ook vaak gebruikt wordt om wat meer groen te brengen op openbare plekken zoals parken en botanische tuinen, maar kan het natuurlijk ook prima gebruikt worden om in jouw eigen tuin te planten. Dat gaat eenvoudiger dan je wel zou verwachten en is er geen specifieke kennis voor nodig. Omdat het hier trouwens om een wintergroene plant gaat, zal je het hele jaar door ervan kunnen genieten en kan het een hoogte van meer dan 2m bereiken. Een vrij forse plant dus die in de tuin gelijk zal opvallen, vooral wanneer er een aantal bij elkaar zijn geplant.

Ook in bloei oogt de plant prachtig

In de periode oktober tot en met november krijgt de plant witte bloesems en staan die prachtig met het donkergroen van de bladeren. Het snoeien dient daarom ook bij voorkeur te gebeuren in het voorjaar en hangt dat wel helemaal af van de grootte die de plant uiteindelijk moet hebben. Indien de top in de beginfase wordt verwijderd, zal de groei meer in de breedte gaan. Omdat de plant wel beschadigd kan worden door de vorst, is het bij jonge planten beter om even een jaar te wachten met het snoeien en zo de plant de kans te geven om een stevig wortelstelsel te ontwikkelen. Het planten dient bij voorkeur na mei te gebeuren zal de kans op sterfte hierdoor minimaal zijn.

De vingerplant houdt van een vochtige bodem

Daar moet er wel rekening mee worden gehouden bij het planten en kan wat compost of humus geen kwaad. Deze houden immers goed vocht vast en heeft de plant geen last van de wat lage ph die deze bodems hebben. Op dat gebied is de vingerplant veel minder eisend. Zonlicht vindt de plant trouwens heerlijk, maar kan wat schaduw ook geen kwaad. Omdat de plant in de winter zijn bladerdek behoudt, is het ook geschikt om plekken in de tuin of rond het huis mee af te schermen om bijvoorbeeld meer privacy te genieten.

Met de vingerplant eenmaal in de grond, heb je er doorgaans dus weinig omkijken naar en is alleen wat snoeien en bemesten met compost al voldoende. Gedurende de zomer, dien je wel èèn keer in de week de bodem rond de plant goed te bevochtigen. Voor de rest is de plant niet giftig en blijft het zijn groene bladeren behouden in de winter.

Kenmerken Vingerplant

Naam plant vingerplant
Bloeikleur(en) wit
Bloeiperiode voorjaar
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien ja
Voeding speciale meststoffen
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies voorjaar in potgrond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant tot wel 150 cm
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten de wortels verdragen niet te veel water

Veel gestelde vragen

Hoe vingerplant stekken?

Wil je meer vingerplant planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Er kan een jonge blad met stengel worden afgesneden en in wat water worden geplaatst. Na een tijd komen er wortels te voorschijn, maar is het belangrijk om te weten, dat de stekken nooit de vorm van de moederplant zullen krijgen.

Hoe vingerplant beschermen voor winter?

Vingerplant beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

De plant mag in de winter wel vlak voor het raam worden geplaatst en moeten de bladeren wel regelmatig besproeit worden. Ook zuinig zijn met het toedienen van water omdat in de winter de plant minder water nodig heeft.

Hoe vingerplant bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van vingerplant gaat als volgt:

De vingerplant is een flinke groeier en mag de benodigde voeding dus niet ontbreken. Die kan het best worden toegediend in het voorjaar en zijn er in de handel tal van meststoffen verkrijgbaar.

Hoe vingerplant snoeien?

Word je vingerplant te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van vingerplant kan je het beste doen door:

In het voorjaar kan het bladerdek flink worden ingekort en zullen al snel de eerste uitlopers te bespeuren zijn.

Waar vingerplant goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope vingerplant plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Met de vingerplant geen gebrek aan groen in het huis”

De grote bladeren en hun ruime aantallen, maken zo een vingerplant tot een waar groene blikvanger in huis!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..