Inhoud

Yucca plant Kopen

Heb jij al een yucca plant in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de yucca plant moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Een plant die wel tegen een stootje kan en daarbij er niet voor terugdeinst om lange periodes zonder water te overleven. Dat is ook te merken als kamerplant in de winter wanneer maar eens in de twee of drie weken water geven al voldoende is. In de zomer mag er wel wat vaker water gegeven worden, maar moet er wel voor gezorgd worden, dat er geen sprake zal zijn van stilstaand water op de bodem. De wortels zullen anders beginnen te verrotten.

Met weinig voeding groeit de Yucca plant toch goed

Omdat het eenmaal uit habitat komt waar er niet alleen een tekort is aan water, maar de bodem ook niet bepaald rijk is aan voedingsstoffen, is regelmatig bemesten ook niet nodig. Indien je toch ertoe overgaat, zorg je er wel voor dat alles met mate gebeurd en bij voorkeur in het voorjaar. Met de plant in de pot, kan die ook voor het raam in de zon worden geplaatst en kan het wel geen kwaad om nieuwe planten wel langzaam aan de zon te laten wennen. In de winter moet wel uitgekeken worden naar een warme plek en zal de plant gedurende die periode ook in rust verkeren. Kijk altijd de bladeren even na of er geen ziektekiemen te bespeuren zijn omdat die zich er nogal thuis voelen dankzij de warmte en beschutting. Verwijderen kan handmatig of maak je gebruik van een biologisch bestrijdingsmiddel.

Verpotten is niet snel nodig

Wie eenmaal zo een yucca plant in een pot heeft staan, zal zich niet gauw zorgen moeten maken over het verpotten omdat het om een nogal trage groeier gaat. Dat heeft zo wel zijn voordelen en zorg je er alleen wel voor, dat de oude bladeren op tijd worden weggeknipt. Dat bevordert ook de groei van nieuwe. Een vol bladerdek is niet alleen leuk om naar te kijken, maar helpt het ook mee om de lucht te zuiveren. Dat is namelijk een eigenschap van de yucca plant die het zo gewild maakt als kamerplant. Bij het verwijderen van de bladeren dient er wel voorzichtig te werk worden gegaan omdat de plant wel giftig is. Gooi de bladeren daarom gelijk in de ton, vooral wanneer huisdieren en kinderen zich in het huis bevinden.

Haal dus zo een yucca plant in huis en geniet daarbij niet alleen van de prachtige puntvormige bladeren, maar ook het minimaal onderhoudt en de luchtzuiverende werking.

Kenmerken Yucca plant

Naam plant yucca plant
Bloeikleur(en) wit
Bloeiperiode zeldzaam in ons land
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien alleen het verwijderen van oude bladeren
Voeding voorkom overvoeding vanwege een lage pH
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies in vochtige grond
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant tot wel 2 m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten overbemesting laat de plant afsterven

Veel gestelde vragen

Hoe yucca plant stekken?

Wil je meer yucca plant planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Met een scherpe snoeischaar kunnen wat uitlopers verwijdert worden en vervolgens worden gestekt in wat vochtige potgrond. Doe dit bij voorkeur in hogere temperaturen omdat er anders geen sprake zal zijn van groei.

Hoe yucca plant beschermen voor winter?

Yucca plant beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Omdat de yucca plant nu eenmaal niet zo goed tegen de kou kan, moet er in de winter wel voor gezorgt worden dat er geen gebrek is aan warmte. Ook met mate water geven.

Hoe yucca plant bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van yucca plant gaat als volgt:

Matig bemesten is primair, omdat anders de pH te laag wordt en de plant zal afsterven.

Hoe yucca plant snoeien?

Word je yucca plant te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van de yucca plant kan je het beste doen door:

Verwijder de oude bladeren wanneer die er wat gelig beginnen er uit te zien en zorgt dat niet alleen voor een snelle groei, maar ook een volle bladerkroon.

Waar yucca plant goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope yucca plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“De yucca plant lijkt meer op een kleine boom”

Met de juiste zorg groeit de plant snel uit tot een “mini boompje”!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..