Inhoud

Aralia Kopen

Heb jij al een aralia in je tuin? Op deze pagina leggen we je alles uit wat jij over de aralia moet weten. Daarnaast vergelijk wij prijzen van de beste planten webshops in Nederland.

Wie op zoek is naar een plant voor binnenshuis die het voorkomen heeft van een kleine boom, zal met de aria wel aan zijn of haar trekken komen. De stam en de takken vertonen namelijk al snel een “verhoute” aanblik en wordt de rest compleet gemaakt met de donkergroene bladeren. Omdat de aralia nu eenmaal komt uit een natuurlijke habitat waar de luchtvochtigheid hoog is, zal bij de aanschaf daar ook extra aandacht aan besteedt moeten worden.

De bladeren van de aralia zullen anders uitvallen

Daar is er natuurlijk sprake van wanneer de plant wordt blootgesteld aan lange periodes van lage luchtvochtigheid. Daar kan er binnenshuis al snel sprake zijn wanneer in de winter de temperatuur daalt en de plant bijvoorbeeld dicht bij de kachel wordt geplaatst. In zulke gevallen moeten de bladeren wel regelmatig besproeit worden. Een plek in een vochtige ruimte zoals in de buurt van de badkamer helpt ook, maar moet de temperatuur daarbij wel in de gaten worden gehouden.

Opmerkelijk is het ook, dat bij het toedienen van water waarin er zich kalk bevindt, de aanslag na een tijd ook nog zichtbaar wordt op de bladeren. Regenwater om te bewateren en ook nog te besproeien, is daarom aangeraden. Met al dit onderhoudt, zal de plant natuurlijk ook na een tijd schitterende groene tot zelfs paarsachtige bladeren tonen.

Laat ook het verpotten niet achterwege blijven

Omdat de aralia een snel groeiende plant is, zal het verpotten niet achterwege mogen blijven. Indien dat in de lente plaats zal vinden, kunnen de wortels de kans krijgen om zich te herstellen. Ook met het geven van water dient er na het verpotten extra voorzichtig omgesprongen te worden omdat een overschot de wortels kan laten rotten. Het bemesten kan plaats vinden in de periodes wanneer de plant zich het snelst aan het ontwikkelen is. Dat is in de zomer en lente. In de handel verkrijgbare plantbemesting, al dan niet vloeibaar, kan daarvoor gebruikt worden, maar kan ook gewoon potgrond worden gebruikt.

Extra aandacht dient er besteedt te worden wanneer het aankomt op het voorkomen van ziekten en plagen. Bij afwezigheid van een hoge luchtvochtigheid zullen niet alleen de bladeren gelig worden en uitvallen, maar kan de plant ook last krijgen van splint. In het geval van splint kan die verwijdert worden met een vochtige doek of wat water, maar moeten luizen wel bestreden worden met een biologisch bestrijdingsmiddel.

Kenmerken Aralia

Naam plant aralia
Bloeikleur(en) wit/geel
Bloeiperiode n.v.t.
Wintergroen nee
Winterhardheid nee
Standplaats binnenshuis
Snoeien top verwijderen in de zomer of lente
Voeding plantbemesting of potgrond
Potgrond ja
Aantal per strekkende meter n.v.t.
Aanplantadvies stekken planten in potgrond of humus en zand
Moeilijkheidsgraad eenvoudig
Bladkleur groen
Hoogte volwassen plant tot wel 1m
Onderhoudsvriendelijk ja
Belangrijk om te weten plant is gevoelig voor verandering in lichtintensiteit

Veel gestelde vragen

Hoe aralia stekken?

Wil je meer aralia planten? Dat kun je doen door hem te stekken. Het stekken van de plant gaat als volgt:

Jonge stekken worden in een glas met water gezet tot de wortels zich ontwikkeld hebben en moet de stek vervolgens geplant worden in vochtige grond. Die kan een combinatie zijn van zand of turf en compost.

Hoe aralia beschermen voor winter?

Aralia beschermen tegen de vorst? Voor de winter is het van belang maatregelen te nemen. Dat kan op de volgende manier:

Om gelige bladeren te voorkomen, moet de plant dus dichtbij het raam worden geplaatst om voldoende zonlicht te ontvangen. Ook besproeien van de bladeren hoort erbij en kan er gewacht worden met het bemesten tot in de zomer. Ook met het geven van water moet er zuinig omgegaan worden.

Hoe aralia bemesten?

Het bemesten van de plant is van belang voor de groei. Het bemesten van aralia gaat als volgt:

Het kan om potgrond gaan of speciale plantbemesting en moet daar op gewacht worden in de lente of de zomer. Overschrijdt nooit de aangegeven limiet en is het beter om liever in een aantal keren een beetje te bemesten.

Hoe aralia snoeien?

Word je aralia te groot? Dan is het tijd om hem te snoeien. Het snoeien van aralia kan je het beste doen door:

De jonge takken kunnen in de zomer of lente verwijderd worden. Indien de plant te hoog wordt, kan er in de herfst besloten worden om de stam af te zagen en zullen er na een tijd de eerste uitlopers zichtbaar worden.

Waar aralia goedkoop kopen?

Deze plant kan het beste online gekocht worden. Op deze pagina linken wij ook door naar een webshop die een goedkope aralia plant verkoopt. Bekijk onze prijs vergelijking of neem contact met ons op.

“Hortensia geschikt voor iedere tuin”

Je hoeft geen professionele hovenier te zijn om een hortensia te onderhouden. Het voegt sfeer toe aan iedere tuin!

Get In Touch

(346) 352-4623

1234 Divi Dr. San Francisco, CA 93522

Laten we samen een tuin maken

We maken samen graag een plan met jou..