In het gejaagde bestaan van onze 24-uurseconomie, ben je vaak geneigd steeds te blijven doorhollen, zonder regelmatig bewuste genietmomenten in te lassen. Daarom blijft het aantal burnoutgevallen steeds verder stijgen en zijn preventieve maatregelen van cruciaal belang om een goede mentale gezondheid te blijven behouden.

Tot rust komen in jouw veranda tuin

Zeker in het digitale tijdperk is het steeds lastiger dat bewuste genietmoment ook echt te pakken. We worden immers steeds geprikkeld met herinneringen dat we nog iets moeten. Steeds vaker is ons huis ook onze werkplek, doordat thuiswerken echt iets van deze tijd is. De verleidingen liggen dus steeds weer op de loer om toch even werk af te maken of nog even mail te beantwoorden. Daarom is het noodzakelijk een afgebakende ruimte te creëren in je huis, waar je heel bewust even tot rust kan komen. Door een veranda tuin aan huis in te richten, waar rust en heerlijk genieten van de natuur het thema is, geef je jouw onderbewustzijn namelijk signalen dat het nu tijd is om te ontspannen en jouw verantwoordelijkheden even los te laten.

Haal de natuur binnen met een veranda tuin aan huis

Een grote trend op gebied van verandatuinen is dan ook de natuur in huis te halen. Door te kiezen voor grote ramen of een schuifpui heb je om te beginnen meer verbinding met de natuur buiten. Zorg dan ook voor een tuin met veel groen. Daarmee creër je ook echt dat natuurlijke gevoel. Wanneer je het tuinontwerp naadloos laat overgaan in jouw veranda tuin aan huis, heb je altijd het gevoel dat je heerlijk van de tuin kunt genieten, ongeacht het weer! Door de natuur in huis te halen, wordt jouw verandatuin een mooie plek om op natuurlijke wijze te ontspannen en je batterij weer op te laden.

Zo creër je een oase van rust in jouw verandatuin

Je brein reageert dus constant op prikkels, maar dit kun je ook op een positieve manier inzetten. Door natuurlijke en rustgevende kleuren te gebruiken in het ontwerp van jouw veranda tuin, ga je al automatisch meer ontspannen. Richt jouw verandatuin in met een aantal heerlijk geurende bloemen en frisgroene planten, waardoor jouw veranda tuin al steeds meer een oase van rust begint te worden. Zet daar nog een binnenshuisfonteintje bij en al jouw zintuigen worden heerlijk geprikkeld om lekker te gaan ontspannen. Zo heb je jouw veranda tuin omgetoverd tot het zencentrum van jouw huis!