Wie meer verbinding heeft met de natuur, voelt zich gelukkiger. Dat blijkt uit onderzoek naar de landen waar mensen het gelukkigst zijn, zoals Finland. Ook is bekend dat kinderen die veel buiten spelen minder snel ziek zijn en meer creativiteit ontwikkelen. Het is daarom een goed idee om ervoor te zorgen dat je tuin een fijne plek is waar zowel jij als eventuele kinderen zich volop kunnen vermaken en uitrusten. Hoe pak je dit aan?

Educatieve en creatieve bezigheden in de tuin

Kliederen met water en zand. Je deed het zelf vroeger op het strand of in de zandbak in de tuin. Een traditionele zandbak is nog steeds een geweldige aankoop, maar er zijn ook modernere tuinartikelen waarmee je kinderen stimuleert om zich te ontwikkelen. Zo is een activiteitentafel met bakken voor water, zand en klei een goed idee. Veel kinderen vinden het bovendien prachtig om met behulp van een kweektafel kruiden, planten of bloemen te laten groeien. Kinderen die hun eigen groenten mogen kweken schijnen zelfs betere eters te worden. Als je kids in de tuin iets te doen hebben, geniet je bovendien des te meer van je kop koffie in het zonnetje.

Meer genieten met goed ontworpen tuinmeubilair

Houd je het graag simpel en heb je aan een tuinbank en hangmat genoeg ontspanning voor jezelf? Of wil je ook samen met familie en vrienden volop genieten van het goede leven in de tuin? Of je nu wat vaker met een gezellig clubje wil gaan barbecueën of je juist wil terugtrekken met een goed boek, de juiste tuinsets maken je favoriete bezigheden nog leuker en comfortabeler. Zo creëer je met een moderne schommelstoel aan een frame een fijne zit- en schommelplek in de tuin. Als het met het mooie weer gedaan is, zet je de stoel gewoon binnen om lekker na te genieten van de zomer.

Goed voor je gezondheid: tuinieren, loungen en eten in de tuin

Dankzij het groen, de bloemetjes, bijtjes en vlinders in je tuin voel je je stressniveau onmiddellijk dalen. Door te tuinieren daalt bovendien je bloeddruk en ontwikkel je zelfs een betere afweer tegen ziektes. Ook zorg je voor een flinke portie vitamine D, die je niet uit voeding haalt, maar vooral uit de zon. In de tuin ben je met zand, aarde, planten en natuurlijke materialen bezig. Hierdoor worden je zintuigen geprikkeld en voel je je automatisch tevredener met je leven. Een gezellige maaltijd aan de tuintafel of even uitrusten in je schommelstoel maakt je geluksgevoel compleet!