Een verzekering kan je veel problemen en kosten besparen. Heb je een huis, dan is het vanzelfsprekend dat je deze voorziet van een goede woonverzekering. Wat veel mensen niet weten, is dat wanneer je de juiste opties kiest, je ook de bijgebouwen rondom je woning kunt meeverzekeren. Dat is goed nieuws voor mensen die bijvoorbeeld een grote tuin hebben met daarin bijvoorbeeld een tuinhuis. Voor je tuin heb je vaak dure apparatuur nodig en het is verstandig om deze goed te verzekeren. Mocht het noodlot ooit toeslaan waarbij je spullen beschadigd raken, dan kun je een beroep doen op je verzekeraar om de schade te laten herstellen. In dit artikel laten we je zien hoe je een goede verzekering kunt afsluiten. 

Je tuin valt ook onder de woonverzekering 

Als je je tuinhuis en de spullen die daarin staan, wilt verzekeren, moet je een woonverzekering afsluiten. Heb je überhaupt nog geen woonverzekering afgesloten, dan is het tijd om hier verandering in aan te brengen. Een woonverzekering is voor iedereen anders en wat je precies nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Heb je een huurhuis, dan heb je enkel een inboedelverzekering nodig. Een inboedelverzekering afsluiten, is een fluitje van een cent. Je kunt even naar de site van je verzekeraar gaan om deze polis af te sluiten. Het kan verstandig zijn om bij je huidige verzekeraar in zee te gaan, omdat je dan kunt profiteren van pakketkorting. Heb je je inboedelverzekering eenmaal geregeld, dan kun je schade aan je spullen die je opgelopen hebt door brand, inbraak, lekkage of wat dan ook, eenvoudig en snel claimen. Dit geldt ook voor de spullen die in je tuinhuis staan. Zelfs je tuinmeubelen vallen onder je inboedelverzekering. Sluit er dus altijd een af. 

Vergeet niet een goede opstalverzekering af te sluiten 

Ga je een woonverzekering Univé afsluiten, dan zul je zien dat je ook een opstalverzekering kunt afsluiten. Dit is een optie die enkel nodig is voor mensen die een huis gekocht hebben. Een opstalverzekering dekt namelijk de schade die je opgelopen hebt aan je woning zelf. Juist deze kosten kunnen heel snel oplopen wat deze polis van groot belang maakt. Met dit pakket wordt de structuur van je woning gedekt en tevens alle bijgebouwen. Je zorgt dus niet alleen dat je huis goed verzekerd is, ook je tuinhuis kun je herstellen als deze schade heeft opgelopen. Controleer de voorwaarden van je polis wel altijd nauwkeurig zodat je er zeker van bent dat alle objecten op je erf onder dezelfde dekking vallen. Heb je vragen over je polis of heb je advies nodig, dan kun je altijd contact opnemen met een adviseur. 

Een goede verzekering is je ideale vangnet 

Met een goede verzekering creëer je het ideale vangnet voor wanneer het noodlot toeslaat. Een goede woonverzekering is zo’n vangnet. Niet alleen dekt hij schade aan je woning, bijgebouwen of aan je spullen, je kunt ook vele andere soorten schade claimen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Gebruik je je tuinhuis dus als thuiskantoor, zorg er dan ook voor dat je voldoende maatregelen genomen hebt om niet het slachtoffer te worden van online criminelen. Kijk even op de site van je verzekeraar om je polis vandaag nog af te sluiten. Met een paar klikken op de muis kun je je polis samenstellen en gelijk afsluiten. Het is zo klaar.