De temperaturen beginnen langzaamaan te stijgen, de tuinen komen weer in bloei te staan en het is langer licht buiten. Dat betekent natuurlijk maar 1 ding: naar buiten!

Een lekkere buiten dag hoeft niet altijd een hele onderneming te zijn. Hoe fijn is het om je achter deur open te zetten en iedereen gewoon zelf zijn of haar gang gaat in eigen achtertuin?

Voordelen van buitenspelen

Regelmatig in de buitenlucht zijn is voor zowel volwassen als kinderen, in de winter en zomer erg belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Daar komt bij dat het voor kinderen ook nog eens heel goed kan zijn voor hun ontwikkeling. Met buitenspelen leren ze namelijk vaak sociale vaardigheden, door de interactie die buiten plaatsvindt met andere kinderen. Daarnaast worden ook hun creativiteit en vindingrijkheid groter. Hieronder 3 leuke ideeën voor gezinsactiviteiten, in eigen tuin!

Trampolinespringen is een leuke en gezonde activiteit

Een trampoline in de tuin. Dat is toch wel de ultieme droom van ieder kind. Een trampoline kopen is daardoor misschien ook wel een investering waar je geen spijt van gaat krijgen. Springen, salto’s, andere trucjes, met rode wangen tussendoor even bijkomen. Je hebt hoogstwaarschijnlijk de hele dag geen kind aan ze. Enige risico is dat de kinderen uit de buurt niet meer uit jouw tuin zijn weg te slaan. Want dat huis met die trampoline in de tuin is toch wel de allerleukste!

Geen kids? Geen probleem. Trampolinespringen kan namelijk ook een hele goede work-out zijn voor volwassenen. En stiekem is het natuurlijk ook gewoon heel leuk.

Spelletjes spelen met het hele gezin

Oude mannetjes die het tegen elkaar opnemen onder het genot van een glaasje wijn op het zand in Frankrijk is misschien het beeld dat je krijgt als je aan jeu de boules denkt. Maar niets is minder waar. Spellen zoals jeu de boules, ringwerpen en flessenvoetbal maken weer een comeback deze zomer én zijn leuk voor het hele gezin. Uiteraard kun je dit alsnog onder het genot van een glaasje wijn doen samen met je partner, buren of vrienden. Ook heel gezellig!

Samen hutten bouwen in eigen tuin

Op avontuur gaan in je eigen tuin? Takken verzamelen en zelf een hut bouwen is ontzettend spannend! En een leuke bezigheid voor jong en oud. Kinderen verzamelen het hout en de takken, een mooi oud laken als voordeur en klaar is kees! Voor de volwassenen leuk om bij te springen als er getimmer aan te pas moet komen. De vindingrijkheid en fantasie die het bouwen van een hut met zich meebrengt is ontzettend goed voor de ontwikkeling van je kind. En ook een hele gezellige activiteit om samen te doen. Liever meer uitdaging? Bouw dan een boomhut.