De tuin, het is een deel van jouw huis waar je heerlijk tot rust kan komen. De tuin is niet voor niets voor veel Nederlanders een van de favoriete plekken van het huis. Wie een tuin heeft, moet hem wel onderhouden. Het onderhouden van een tuin is een klusje wat regelmatig moet gebeuren en daarnaast vergt het ook wat fysieke kracht.

Er zijn verschillende professionele tuinmachines te koop die het onderhoud van de tuin gemakkelijker maken. Een Stihl verticuteermachine is zo’n product. Schaf een verticuteermachine aan en laat de machine jou helpen met het mooi maken van jouw tuin!

Waarom een verticuteermachine?

Een tuin heeft veel voordelen. Overdag kan je heerlijk op het gazon in de zon liggen en in de avond kan jij samen met jouw vrienden op de loungebank genieten van het kampvuur met een lekkere wijn. Daarnaast kunnen kinderen in een tuin goed spelen en huisdieren kunnen er uitrazen. Het nadeel van een tuin is dat je het goed moet onderhouden.

Het gras moet vaak gemaaid worden en ook kan er onkruid en mos op jouw gazon groeien. Het onkruid en mos kan handmatig verwijderd worden, maar dit kost enorm veel tijd en energie. Met behulp van een Stihl verticuteermachine wordt het onkruid en mos gemakkelijk verwijderd, de messen van de verticuteermachine snijden het als het ware weg. Onkruid en mos zorgen voor een viltlaag in het gazon en daardoor gaat het gazon kapot. De verticuteermachine snijdt in het gras en zorgt ervoor dat al het onkruid en mos wordt verwijderd om zo jouw gazon gezond te maken.

Als de klus geklaard is dan krijgt het gras weer genoeg licht en voedingsstoffen. Hierdoor wordt het gazon weer gezond en gaat het er weer mooi uitzien. Het gazon moet ongeveer twee maal per jaar worden geverticuteerd. Er zijn verschillende soorten verticuteermachines, je hebt de keuze uit een accu verticuteer machine, een elektrische verticuteermachine of een verticuteermachine op benzine. Koop een verticuteermachine en maak jouw gazon weer gezond!

Hoe moet je het gras verticuteren?

Nu vraag je je wellicht af, hoe moet ik het gras met een Stihl verticuteermachine verticuteren? Allereerst is het belangrijk dat je het gras verticuteert als het gras nattig is, dit is beter voor het gazon.

Vervolgens moet het gazon gemaaid worden, de verticuteermachine is dan gemakkelijker in gebruik. Als het gras gemaaid is, dan kan je aan de slag met de verticuteermachine. Verticuteer het gras eerst over de lengte en verticuteer vervolgens het gras over de breedte.

De verticuteermachine snijdt alle mossen en onkruid weg. Het mos en onkruid kan je dan wegharken met een hark. Het verticuteren is dan klaar. Het gras krijgt nu weer voldoende licht, voedingsstoffen en zuurstof. Mochten stukken gras kapot zijn, dan kan je ervoor kiezen om nieuwe graszoden te leggen. Als je dit stappenplan volgt dan heb je in een mum van tijd weer een mooi én gezond gazon in jouw tuin!