Een antraciete betonpoer zorgt niet alleen voor een stevige fundering van een bouwconstructie. De kleur past overal bij en geeft een stoere en krachtige uitstraling aan het geheel. Een betonpoer antraciet is in vele vormen en afmetingen te koop. Zo is er altijd een passend exemplaar te vinden die bij een bouwplan past. Dat kan iets simpels zijn zoals een terrasoverkapping. Voor een speeltoestel is het ook van belang dat deze op een veilige basis rust. Een betonpoer biedt de staanders van bijvoorbeeld een schommel of een klimrek extra stabiliteit. Wanneer een dergelijke constructie rechtstreeks in de ondergrond wordt geplaatst bestaat het grote gevaar dat deze op den duur weg gaat zakken of zelfs om kan vallen. Over de gevolgen hiervan wil toch niemand nadenken. Gebruik een betonpoer antraciet voor alle staanders om de boel stevig te bevestigen en creëer een stevige en stabiele basis.

Een antraciete betonpoer voor een terrasoverkapping gebruiken

Wanneer er een terrasoverkapping wordt geplaatst wil men natuurlijk wel dat deze stevig op zijn plek blijft staan en niet bij een klein zuchtje wind omvalt of zelfs compleet weg kan waaien. Door de palen van ieder deel op een betonpoer in het antraciet te plaatsen wordt dit voorkomen. Ze zorgen voor een verankering waarbij het geheel stevig bevestigd op zijn plek blijft staan. Een betonpoer in rechthoekige vorm en in de kleur antraciet kan voor dit soort constructies vlak naast elkaar worden ingegraven. Hierdoor sluiten de staanders van diverse delen strak en naadloos op elkaar aan. Voor individuele staanders van bijvoorbeeld een schuurtje of een veranda wordt een betonpoer in trapeziumvorm aanbevolen. Door de uitlopende vorm aan de onderzijde wordt het gewicht van dit soort bouwwerken evenredig in de ondergrond verdeeld. Dit voorkomt wegzakken of opwaaien.

Een prefab betonpoer is duurzaam

Een prefab betonpoer is duurzaam, kan tegen vocht en gaat zeer lang mee. Eenmaal vastgezet in de grond doet het waarvoor het ooit is uitgevonden: een stevige fundering realiseren voor een bouwconstructie. Met speciaal bevestigingsmateriaal is een staander of paal makkelijk te bevestigen op een betonpoer. Na het plaatsen is het een kwestie van het afbouwen van de gewenste bouwconstructie welke, dankzij de betonpoer in het antraciet, voor zeer lange tijd stabiel en beschermd op de plek blijft staan.