Ben je op zoek naar manieren om behangresten of oude behangrollen op een creatieve manier te hergebruiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Upcyclen betekent het hergebruiken van oude spullen en materialen om ze een nieuwe functie te geven. In dit artikel delen we verschillende creatieve ideeën om restjes behang of oude behangrollen een nieuw leven te geven. Zo kun je op een duurzame en originele manier aan de slag met jouw behangresten en zorgen voor een unieke decoratie in jouw interieur.

Decoratie met restjes behang

Heb je behangresten over en wil je er iets creatiefs mee doen? Restjes behang kunnen perfect dienen als decoratie. Zo kun je de restjes behang gebruiken als wandbekleding voor een kleine ruimte, zoals een toilet, hal of een muurtje in de keuken. Daarnaast kun je de behangresten ook gebruiken om oude fotolijstjes of decoratieve potjes mee te beplakken. Het mooie van behangresten is dat je er echt alle kanten mee op kunt. Het is ook mogelijk om verschillende soorten behang met elkaar te combineren voor een nog origineler effect. Behang van verschillende merken, kleuren en motieven is verkrijgbaar bij diverse verfwinkels.

Meubilair opknappen met behang

Heb je een oude kast die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Of heb je een saaie ladekast die wel wat kleur kan gebruiken? Gebruik dan behangresten om het meubilair een nieuwe look te geven. Je kunt bijvoorbeeld de lades van een kast beplakken met een leuk motiefje of de achterkant van een boekenkast behangen voor een speels effect. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan. Zo geef je oude meubels een tweede leven en maak je van iets ouds weer iets nieuws en unieks.

Palletkussens maken van oude behangrollen

Wist je dat je oude behangrollen ook kunt gebruiken om palletkussens te maken? Palletkussens zijn handig om extra steun in de rug te krijgen bij het gebruik van een DIY pallet loungeset. Er zijn indoor en outdoor varianten beschikbaar, waarbij de outdoor variant water- en vuilafstotend is en bestand tegen weersinvloeden. Door oude behangrollen te gebruiken, geef je de palletkussens een creatieve en persoonlijke touch. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende restjes behang combineren om een uniek patroon te creëren. Het maken van palletkussens is een leuk DIY-project en een mooie manier om oude materialen een nieuw leven te geven.

Andere ideeën voor het hergebruiken van behangresten

Er zijn nog veel meer creatieve manieren om behangresten te hergebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld oude meubels opknappen met restjes behang voor een mooie nieuwe look. Ook kun je behangresten gebruiken als wanddecoratie of om decoratieve potjes mee te maken. Er zijn zelfs vurenhouten klikmodules beschikbaar waarmee je een zomerse sfeer in huis kunt creëren. Het hergebruiken van behangresten is niet alleen goed voor het milieu, maar ook een leuke manier om je creativiteit te uiten en je interieur een persoonlijke touch te geven.