Wanneer u op zoek bent naar een goede buxusvervanger is de Japanse hulst de meest ideale plant. Qua uiterlijk vertoont deze winterharde groenblijver veel overeenkomsten met de buxus. Het heeft ook fijne, groene blaadjes en is zeer gemakkelijk in het onderhoud en de verzorging. De buxusvervanger Japanse hulst leent zich, net als de buxus, uitstekend voor iedere snoeivorm. Verder heeft het geen voorkeur voor een bepaalde standplaats en slaat het op vrijwel iedere grondsoort goed aan. Met de Japanse hulst kunnen hele mooie haagjes gemaakt worden. Ook individueel geplaatst in de volle grond of een pot zijn ze een aanwinst voor de tuin of terras. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de buxus.

Japanse hulst is een ideale buxusvervanger

Tot zover de overeenkomsten tussen de buxus en de Japanse hulst. Maar waarom zou deze plant als buxusvervanger moeten dienen? Dat heeft alles te maken met de schimmelziektes en de buxusmot. Buxusplanten ondervinden hier al een hele tijd veel overlast van. Ze krijgen bruine en kale plekken. Dat is lelijk om te zien en de bestrijding hiervan is behoorlijk duur en tijdrovend. En dan is het natuurlijk nog maar afwachten of dit aanslaat. Beter is het om de buxus te vervangen door planten die resistent zijn tegen dit soort ongemakken, zoals de Japanse hulst. Deze buxusvervanger oogt niet alleen veel mooier, maar blijft die behouden. De Japanse hulst is in diverse hoogtes te verkrijgen zodat u, afhankelijk van wat u wilt, snel een hoge haag hebt. En dat voor een scherpe prijs want deze ideale buxusvervanger is uiterst betaalbaar.

Onderhoud van de Japanse hulst

De buxusvervanger Japanse hulst is makkelijk te onderhouden. Twee maal per jaar snoeien, in het voorjaar en het begin van het najaar, zorgt ervoor dat de Japanse hulst dichte vertakkingen ontwikkelt. Zorg er ook voor dat de plant goed vochtig blijft. Zeker na het aanplanten is het van belang dat de Japanse hulst voldoende vocht tot zich kan nemen. Dit stimuleert de wortels en bevordert de groei. De Japanse hulst kan het hele jaar door aangeplant worden, behalve bij vorst. Zoals u merkt heeft deze goedkope maar kwalitatief zeer goede buxusvervanger verder weinig eisen. Zo kunt u binnen afzienbare tijd weer genieten van een groene en gezonde planten in de tuin.