In Nederland beschikken we helaas over niet zoveel ruimte vergeleken met andere landen. Daardoor zitten we vaak gebakken met kleine tuinen. Maar dit hoeft zeker niet het einde van de wereld te betekenen. Er zijn namelijk vele manieren te bedenken waarmee je een kleine tuin groter doet lijken. Ben jij benieuwd welke manieren dit precies zijn? Lees dan deze blog goed door, want je ontdekt hier precies het antwoord op deze kwestie. Op deze manier heb jij binnen mum van tijd je tuin groter doen lijken.

Kleine meubels, planten en bomen

In de eerste plaats maak je een kleine tuin visueel groter door voor tuinaccessoires te kiezen die ook kleiner zijn. Met kleine bomen die qua schaal net zo klein zijn als de tuin, ziet je tuin ineens er een stuk groter uit. Dit principe kun je echter ook toepassen met andere tuinaccessoires. Zo kun je bijvoorbeeld voor wat kleinere meubels kiezen. Hierdoor heb je nog steeds plek om in de tuin te zitten, zonder dat het klein aanvoelt. Hetzelfde geldt voor planten of struiken. Dit is dan ook zeker een goede manier om je tuin ruimer te doen lijken.

Hang zoveel mogelijk op

Een andere manier om je tuin groter te laten lijken, is door zoveel mogelijk op te hangen in je tuin. Veel mensen plaats objecten op meubels als tafels of stoelen. Daardoor kun je tuin al snel voller voelen. Dit dien je dan ook bij voorkeur te vermijden. Kies er in plaats daarvan voor om objecten waar het kan op te hangen. Denk dan bijvoorbeeld aan de muren of je schutting. Daardoor maak je optimaal gebruik van alle beschikbare ruimte in je tuin en kun je praktisch ineens een grotere tuin krijgen.

Gebruik veel spiegels en glas

Tot slot is het slim om veel spiegels of glas in je tuin te hebben. Het unieke kenmerk aan deze soorten materialen is dat ze extreem veel licht opvangen en spiegelend weerkaatsen. Daardoor ontstaat er optisch bedrog, want je tuin lijkt ineens veel meer diepte te bevatten. Deze techniek wordt tevens gebruikt in kleine woon- of slaapkamers. Let er echter wel op dat je frequent de spiegels en glas schoon laat maken zodat niemand ziet dat je dit trucje toepast.

Al me al kun je dus meer dan genoeg doen om een tuin groter te doen lijken. Pas daarom zeker al deze technieken toe om meer uit je tuin te kunnen halen.