Het is de ambitie van elke huiseigenaar om een mooie tuin te hebben, maar velen beseffen al snel hoe tijdrovend het is om een tuin vol levende planten, struiken, bomen of gras te onderhouden! Sommige drukbezette mensen ontdekken dat ze meer tijd kwijt zijn aan het onderhouden van hun tuin dan aan het genieten ervan, dankzij al het snoeien, wieden en water geven.

Kunstplanten, kunststruiken, kunstbomen of kunstgras zijn goede opties als u een onderhoudsarm buitenlandschap wilt met een mooie, groenblijvende uitstraling. Deze planten hoeven niet te worden bewaterd, gesnoeid of gewied. Ongedierte, te weinig zonlicht of te veel zonlicht zullen ze niet doden. Maak ze gewoon om de paar maanden schoon en bescherm ze tegen de zon, en je hebt een tuin om jaren van te genieten!

Wie wil er nu niet het hele jaar door genieten van een bloementuin, ongeacht het seizoen? 

Kunstmatige bomen

Bomen geven een tuin zo’n geweldige schaal, maar helaas duurt het jaren om ze te laten groeien. Sommige bomen zijn ook slechts een deel van het jaar aantrekkelijk en zijn kwetsbaar voor schade door insecten en ziekten. Vergeet niet de seizoensgebonden veranderingen in de herfst, wanneer de bladeren beginnen te vallen!

De Bushy Ficus Tree is een fantastische aanvulling op elke buitenomgeving. Deze bomen, die verkrijgbaar zijn in verschillende hoogtes, zien er prachtig uit op zichzelf of in een rij als schermplant.

Bamboe planten zijn een ander alternatief! De echte versie van deze dunne en hoge planten voegt hoogte en elegantie toe aan elke tuin, maar de echte versie heeft een neiging om zich te verspreiden en invasief te worden. De kunstmatige Japanse bamboeplant is ideaal om de schoonheid van uw buitenruimte te verbeteren zonder de uitdagingen die een echte plant met zich meebrengt.

Kunstmatige struiken

Deze struiken zijn een uitstekende manier om diepte aan uw tuin te geven. Gebruik inheemse bloemen of neppe vormstruiken (Hedyotis) om onmiddellijke hagen te maken. U kunt ook bepaalde delen van uw tuin accentueren met bruine of vossenstaart-struiken (die niet hoeven te worden gesnoeid).

 

Kunstmatige palmbomen

Verander uw buitenruimte in een tropische oase. Hoewel niet alle natuurlijke palmbomen in uw omgeving kunnen gedijen, kunt u zich met kunstpalmbomen zoals de Kentia Palm