Als u op zoek bent naar een vleugje natuur in uw tuin, kunt u overwegen om hagen toe te voegen. Heggen zijn er in alle soorten en maten, en kunnen worden gebruikt om privacy af te schermen of gewoon wat groen toe te voegen. In dit blogartikel bespreken we de populairste haagplanten voor uw tuin. Lees verder voor meer informatie!

De klassieke buxus

De eerste haagplant die wij aanbevelen is de klassieke buxus. Het is een langzaam groeiende groenblijvende plant waarmee elegante hagen en borders kunnen worden gecreëerd. Buxussen zijn er in veel verschillende soorten en maten, dus u heeft genoeg mogelijkheden bij het kiezen van deze haagplant voor uw tuin! Als u op zoek bent naar iets kleinschaligers dan de buxus overweeg dan dwerg taxus. De dwergtaxus is een langzaam groeiende wintergroene plant die slechts een meter of twee hoog wordt. Het is een geweldige haagplant voor kleine tuinen!

Liguster

Een andere populaire haagplant is de liguster. Liguster is een groenblijvende plant die tot 2 meter hoog kan worden, waardoor het een goede keuze is voor privacy hagen. Liguster is er in vele soorten en maten, zodat u de perfecte haagplant voor uw tuin kunt vinden!

Lavendel

Als u op zoek bent naar een haagplant die zowel mooi als geurig is, kunt u overwegen lavendel te planten. Lavendel is een groenblijvende struik die tot 1,5 meter hoog kan worden. Hij heeft paarse bloemen die bloeien van juni tot augustus, waardoor het een geweldige aanwinst is voor elke tuin.

Rozemarijn

Als u op zoek bent naar iets anders dan een haagplant, kunt u overwegen rozemarijn te planten. Rozemarijn is een groenblijvende struik die wel 2 meter hoog kan worden! Hij heeft paarse bloemen die bloeien van juni tot augustus, waardoor hij perfect is voor privacyhagen of borders.

Japanse hulst

Japanse hulst is een uitstekende keuze als haagplant. Het is een groenblijvende plant die tot 2 meter hoog kan worden, waardoor hij perfect is voor een privacy haag. Hij heeft groene bladeren en rode bessen, waardoor hij een mooie aanwinst is voor elke tuin.

Glansmispel

De glanzende mispel is een bladverliezende boom die wel 30 meter hoog kan worden. Glansmispel heeft groene bladeren en bruine vruchten, waardoor hij een mooie aanwinst is voor elke tuin.

Het belang van haagplanten

Heggenplanten zijn een belangrijk onderdeel van elke tuin. Ze zijn niet alleen mooi en groen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om privacy te bieden of om borders te creëren. Als u op zoek bent naar een vleugje natuur in uw tuin, overweeg dan het toevoegen van hagen!

Voordelen van haagplanten

Er zijn veel voordelen verbonden aan het toevoegen van haagplanten aan uw tuin. Enkele van de meest in het oog springende voordelen zijn:

  • Heggen zorgen voor privacy en veiligheid
  • Heggen kunnen worden gebruikt om grenzen te creëren en ruimtes af te bakenen
  • Heggen zijn een geweldige manier om natuurlijke schoonheid aan uw tuin toe te voegen
  • Heggenplanten zijn gemakkelijk te verzorgen en vergen weinig onderhoud