Het is weer zover! De zomer is begonnen. Dat betekent heerlijk genieten van de zon in de tuin met een lekker wijntje of biertje. Maar hoe zorg je ervoor dat je de tuin leuk heb ingericht voor in de zomer. Welke accessoires zijn nou echt een must-have voor in de zomer? Deze blog geeft jou tips voor de tuinaccessoires, die de tuin in de zomer net iets mooier maakt!

Ophangbare plantenbak

Een plantenbak is een veel voorkomend accessoire in de tuin, maar wat dacht je van een ophangbare plantenbak. De plantenbakken zijn vaker wel iets kleiner, waardoor er een minder grote plant in de plantenbak past. Echter kan het wel een heel bijzonder effect aan de tuin geven. Daarnaast maakt de plant de tuin weer een beetje groener.

Een buitenkleed

Je kunt er voor kiezen om een speciaal vloerkleed in de tuin te plaatsen. Er zijn speciale vloerkleden die geschikt zijn voor in de tuin. Een buitenkleed kan een sfeervolle accessoire zijn voor in de tuin. Naast dat het accessoire de tuin kan opfleuren, geeft het ook een huiselijke sfeer.

Loungeset

Een loungeset is niet voor iedereen mogelijk. Een loungeset is een combinatie van buitenstoelen en banken. De loungeset is de plek voor de ideale ontspanning in de tuin. Loungesets kun je in verschillende soorten en maten krijgen. Vaak bestaat het meubelstuk ook uit kussens. De kussens kun je van het meubelstuk afhalen, zodat deze in de winter naar binnen kunnen worden geplaatst. Op deze manier worden de kussens niet nat. Het bankstel kun je in de winter gewoon buiten laten staan. Wil je het bankstel weer in de zomer gebruiken? Kijk op de volgende pagina hoe je je bank kunt laten schoonmaken.

Hangstoel

Je kunt in de tuin een hangstoel ophangen. Je kunt ervoor kiezen om een stoel te hangen aan een boom of een met een statief voor op de grond. De hangstoel geeft een gevoel van vrijheid. De stoel biedt ontspanning, doordat het niet op de grond staat maar in de lucht hangt. Bovendien kun je ook een beetje schommelen bij de hangstoel die je aan de boom kunt ophangen.

Lampjes in de tuin

Je kunt er voor kiezen om in de tuin verschillende lampjes te plaatsen. Je kunt kiezen voor een lichtsnoer of een kleurenlamp. Het lichtsnoer kun je door de boom heen hangen. Nier alleen wordt de boom meer belicht, het geeft ook een bijzonder effect aan de tuin. Naast een lichtsnoer kun je er ook voor kiezen om een kleurenlamp te plaatsen. De kleurenlamp kun je op de grond of in de lucht plaatsen. Doordat de kleurenlamp verschillende kleuren bevat, kun je elke avond kiezen voor een ander kleurtje in de tuin. Op deze manier kun je inspelen op verschillende situaties.

In deze blog zijn een aantal tips gegeven, hoe jij de tuin op een leuke manier kunt inrichten voor in de zomer! Welke accessoires heb je zelf al in de tuin? Misschien past een van bovenstaande accessoires ook goed in jouw tuin!