Designmeubelen zijn in de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Niet alleen in huis, maar ook in de tuin zien we ze steeds vaker. Dat designmeubelen zo geliefd zijn, is niet zonder reden. Benieuwd of designmeubelen in de tuin iets voor jou is? Wij hebben wat belangrijke informatie over deze meubels verzameld om jou erbij te helpen hier een keuze in te maken.

Je persoonlijkheid accentueren

Je eigen persoonlijkheid accentueren: dat is wat je met designmeubelen in de tuin doet. Omdat designmeubelen uniek zijn, maak je het direct persoonlijk. Er is tegenwoordig enorm veel keuze wat betreft meubelen voor in de tuin, waardoor het lastig is om uniek te blijven. Als je onderscheidend wilt blijven, zijn designmeubelen een aanrader. Dit is onderscheidend en hierdoor past het ook beter bij je persoonlijkheid. Je kiest hiermee echt voor iets wat je bijzonder vindt en goed bij jezelf vindt passen.

Trends op het gebied van designmeubelen

Op het gebied van meubelen zijn er regelmatig nieuwe trends en ook bij designmeubelen is dit het geval. Enkele trends op het gebied van designmeubelen zijn futuristisch, tijdloos, nordic, uitbundig en speels en strak. Met de futuristische trend bedoelen we dat de meubelen in staat zijn om de ruimte klaar te maken voor de toekomst. Het zijn vaak strakke meubels met abstracte en geometrische vormen. Met behulp van deze trend maak je jouw tuin klaar voor de toekomst en geef je het een moderne touch. Naast de futuristische stijl is tijdloos ook een trend om op te letten. Tijdloze designmeubelen zijn hot, omdat je hiermee niet snel verveeld raakt. Deze designmeubelen zijn niet trendgevoelig en blijven dus ook de komende tijd nog populair.

De nordic stijl is ook een trend om naar te kijken. Deze Scandinavische stijl kenmerkt zich door het minimalistisch design, de strakke lijnen en zachte tinten. Nordic designmeubelen zien we steeds vaker terug in woningen zelf, maar ook voor buiten in de tuin zijn ze ideaal. Uitbundig en speelse designmeubelen zijn ook helemaal hip. Met deze trend geef je jouw tuin een speelse touch en dit kan een sfeervolle tuin opleveren. Tenslotte zijn ook strakke designmeubelen een trend om in de gaten te houden. Strakke designmeubelen zijn een echte eyecatcher in de tuin, want hiermee geef je het direct een modern tintje.

Welke materialen worden voor designmeubelen gebruikt en hoe kun je deze het beste verzorgen?

Designmeubelen worden gecreëerd in verschillende soorten materialen. Veelvoorkomende materialen zijn hout, leer, roestvrijstaal, kunststof, steen en glas. Ieder materiaal heeft eigen unieke eigenschappen en vraagt om een andere verzorging. Zo is bij designmeubelen van hout vaak meer onderhoud nodig dan bij meubelen van kunststof. Let bij het kiezen van zulke meubelen dus ook zeker op hoe onderhoudsvrij ze zijn. Het verzorgen van designmeubelen kun je het beste doen door ze regelmatig schoon te maken. Onderhoud de meubelen goed, zodat ze voor een lange tijd meegaan. Kijk per materiaalsoort goed naar wat nodig is om er zo lang mogelijk van te genieten. 

Waarom is het een goede optie om te kiezen voor design?

Kiezen voor design is een goede optie. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste zal je er lang plezier van hebben, omdat je met deze meubelen onderscheidend en eigentijds bent. Omdat designmeubelen lang meegaan, draag je bovendien je steentje bij aan een beter milieu. Daarnaast staan deze meubelen erom bekend dat ze ultiem comfort bieden, wat in de tuin natuurlijk goed van pas komt om van het mooie weer te genieten. Tenslotte is het een goede optie om te kiezen voor design omdat je hiermee zorgt voor een unieke, bijzondere uitstraling. Omdat designmeubelen onderscheidend zijn ten opzichte van normale tuinmeubelen, geef je jouw tuin hiermee een moderne, strakke uitstraling.

 

Hoe kan ik designmeubelen goed combineren?

Designmeubelen zijn goed te combineren met andere dingen in de tuin. Zo kun je deze meubelen bijvoorbeeld goed matchen met diverse trend-tuinaccessoires. Denk bij trendy tuinaccessoires aan tuinspiegels, tuinschilderijen, sculpturen en hippe verlichting. Door dit met elkaar te matchen maak je er een mooi samenhangend geheel van, waardoor je van jouw tuin echt je eigen paradijs maakt.

Kortom: genoeg redenen om te investeren in designmeubelen voor in jouw tuin. Het heeft dan wel een iets hoger prijskaartje dan standaard tuinmeubelen, maar je maakt jouw tuin hiermee wel ongetwijfeld uniek!