Je merkt misschien dat je tuin of buitenruimte er na de winter wat minder goed uitziet dan je gewend bent. Als dat het geval is, zijn buitentegels een geweldige manier om jouw tuin voor de zomer (en nog vele jaren daarna) weer tot leven te brengen. Ze zijn niet alleen mooi, maar geven ook een nuttige plaats in je tuin voor bijeenkomsten, feestjes, en spelletjes.

Met zo’n grote keuze aan buitentegels kun je je persoonlijkheid in je tuin aanbrengen en een unieke omgeving creëren waarin je graag tijd doorbrengt.

Buitentegels moeten stevig en veerkrachtig zijn

En klaar om alles te weerstaan wat de elementen teweeg brengen. Ze moeten ook kunnen verdragen dat er veel mensen over lopen omdat ze op een druk bezocht pad liggen. Ze moeten er ook goed uitzien en niet barsten als ze aan direct zonlicht worden blootgesteld of gevaarlijk glad worden als ze nat zijn. Online tuintegels bestellen is niet eenvoudig, er zijn zoveel keuzes beschikbaar, en hoe weet je of je de juiste tegels voor jouw tuin kiest?

Drie populaire tegelsoorten

Tegels van porselein. Porselein is een van de meest gebruikte tegels voor buiten. Ze zijn in staat om bevriezing in de winter en barsten in de zomer te voorkomen omdat ze bij ongelooflijk hoge temperaturen gebrand worden. Je hoeft niet bang te zijn dat hun glanzend nieuwe uiterlijk snel verdwijnt, want ze zijn bestand tegen schimmel en vlekken.

Tegels uit een steengroeve. Tegels uit een steengroeve zijn een goede keuze als je een meer klassieke esthetiek wilt. Ze zijn gemaakt van natuurlijke klei, waardoor ze een stevige, slijtvaste, en langdurige textuur hebben.

Tegels van steen. We kunnen stellen dat steen al lang een effectief en mooi materiaal is voor tuinen. Het wordt al duizenden jaren als bouwmateriaal gebruikt en is ook nu nog populair.