Tuin trends

Je tuin “summerproof” maken is best wel belangrijk. In de zomer kun je namelijk gezellige avonden beleven in de tuin, maar daarvoor moet de tuin wel er klaar voor zijn. Het zou best kunnen dat je al wat leuk meubilair in de tuin hebt staan zoals tuinstoelen en een tafel, maar er zijn vele leuke tuintrends die vast leuk in jou eigen tuin erbij passen! Een tuin op pimpen hoeft niet veel te kosten, dat ligt helemaal aan wat je zelf wilt. Het is dan wel een leuke investering aangezien je er veel plezier van kunt hebben. Heb jij wat inspiratie nodig voor je tuin deze zomer? Lees dan in deze blog over een paar tuintrends van 2022.

Industrieel

Net zoals in huis de industriële look erg trendy is, is hij dat ook voor in de tuin. Met industrieel bedoelen we vooral die strakke en simpele look met zwarte, grijze en houten tinten. Voor een industriële indeling is niet veel nodig, je kunt het namelijk zelf zeer goed kneden hoe jij het wilt hebben. Voor een industriële look kun je gaan voor meubels die van hout zijn gemaakt, een ijzeren look hebben of een simpele uitstraling hebben. Qua verlichten zijn lampen met een dik touw er aan erg leuk, hier herken je dan ook echt de industriële look aan. Als je voor deze trend de tuin moet verbouwen kun je het beste een rolcontainer huren. In een rolcontainer kun je namelijk al het afval kwijt en hoef je dit niet zelf weg te brengen.

Pallets

Pallets zijn al een tijdje er trendy voor in de tuin. Je kunt er namelijk van alles mee maken, maar de palletlounge is wel écht de bekendste. De lounge wordt dan compleet gemaakt van pallets en kan dus zo gemaakt worden hoe jij dat zelf wilt. Uiteindelijk kun je hier dan ook speciale kussens voor kopen die je op velen plekken kunt krijgen zoals de Intratuin bijvoorbeeld. Je kunt ook een bijpassende salontafel maken, hiervoor hoef je maar 2 pallets te gebruiken. Het nadeel aan deze trend is dat pallets steeds moeilijker te verkrijgen zijn. Ze zijn best duur en het kost dan ook wel moeite om de lounge te maken. Je zou de pallets ook moeten verven of vernissen zodat ze niet gaan rotten.

Hangstoelen

Normale stoelen zijn niet zo hip als de welbekende hangstoelen. Hangstoelen komen in alle soorten en maten, ze zijn erg geliefd voor zowel in huis als in de tuin. Deze hangstoelen zijn best wel groot en daarom aan de raden voor een tuin met veel ruimte. Je kunt er heerlijk in zitten terwijl je een boek aan het lezen bent of gewoon lekker aan het kletsen bent met vrienden of familie. De hangstoelen zijn ook te verkrijgen in een tweepersoons vorm. Je kunt dus samen met je partner of vriend lekker hangen in de hangstoel. De hangstoelen zijn best prijzig maar soms zijn ze wel een tweedehands te verkrijgen online voor een lagere prijs.