Ben je dol op het strand maar schijn je niet de tijd of het geld te kunnen vinden om er zo vaak te komen als je zou willen? Geen probleem! Je kunt een beetje van dat zanderige, zilte plezier direct in je achtertuin brengen. Met een paar eenvoudige aanpassingen kun je een miniatuur oase creëren die je het gevoel geeft dat je op vakantie bent zonder ooit je huis te hoeven verlaten. Dus pak je zonnebrandcrème en laten we aan de slag gaan!

Voeg een paar stranddecoraties toe aan je tuin

Een beetje van het strand kan een lange weg gaan in je tuin. Door wat decoraties met strand-thema toe te voegen, kun je een ontspannende oase creëren die je het hele jaar door het gevoel geeft dat je op vakantie bent. Begin met wat zand aan je tuinbedden toe te voegen. Dit helpt om een strandachtig uiterlijk te scheppen en zorgt ook voor drainage voor je planten.

Voeg dan wat schelpen of zeeglas toe om het zand te accentueren. Je kunt ook een paar decoraties met een Nautisch thema toevoegen, zoals een anker of een vuurtoren. Plant tenslotte wat tropisch gebladerte om het geheel af te maken. Door slechts een paar elementen met strand-thema toe te voegen, kun je je tuin omtoveren tot een heerlijk zomers toevluchtsoord.

Tegels kunnen je tuin een strandgevoel geven. Als je wat flair aan de zeezijde aan je tuin wilt toevoegen, is het plaatsen van tegels een geweldige manier om dat te doen. Kies uit een grote verscheidenheid van kleuren en stijlen om de perfecte look voor je huis te vinden.

Plant enkele tropische planten in je tuin

Als je verlangt naar het gevoel van zand tussen je tenen maar geen strand in de buurt hebt, vrees dan niet! Je kunt het strand naar je eigen achtertuin brengen met een paar tropische planten. Palmen zijn een voor de hand liggende keuze, maar er zijn veel andere soorten die je tuin een weelderig, exotisch gevoel geven.

Probeer paradijsvogel, hibiscus, of jasmijn toe te voegen om een stukje paradijs te creëren. Als je ambitieus bent, zou je zelfs kunnen proberen een ananas te planten! Zorg er gewoon voor dat je planten voldoende zon en water krijgen, en weldra zul je naar een verre bestemming vervoerd worden zonder ooit je huis te verlaten.

Douchen voor je tuin kan er een strandgevoel aan geven. Om het effect meer uitgesproken te maken, kun je kiezen voor douchegordijnen met een zanderig of waterig motief. Door buiten een douche te installeren, creëer je de perfecte plek om op warme dagen af te koelen, terwijl je je tuin ook een vleugje luxe geeft.

Installeer een waterpartij, zoals een fontein of waterval

Veel mensen houden van het geluid en de aanblik van stromend water, maar ze willen niet het gedoe of de kosten van het onderhoud van een zwembad. Een waterpartij is de perfecte oplossing. Waterpartijen zijn er in allerlei stijlen en maten, dus het is gemakkelijk er een te vinden die bij je budget en je ruimte past.

Als je je waterpartij geïnstalleerd hebt, kun je genieten van het ontspannende geluid van druppelend water zonder je zorgen te hoeven maken over chemicaliën of onderhoud. Bovendien kunnen waterpartijen een vleugje luxe aan je tuin toevoegen.

Een fontein of waterval kan zelfs de meest bescheiden tuin als een oase doen aanvoelen. Dus als je een manier zoekt om wat elegantie en ontspanning aan je buitenruimte toe te voegen, overweeg dan de plaatsing van een waterpartij.