Het is heerlijk om ‘s ochtends tijdens het ontbijt lekker rustig naar buiten te kunnen turen. Maar hoe fijn zou het zijn als je tuin het verlengde is van je woonkamer? Dit creëert de illusie dat je meer woonruimte hebt dan dat eigenlijk het geval is, maar zorgt ook voor een vrij gevoel in je woning. Maar hoe zorg je precies voor een natuurlijke overgang tussen je woning en je tuin? Lees verder en ontdek!

Zorg voor natuurlijke lichtinval

Wanneer je in je woning weinig natuurlijke lichtinval hebt ben je genoodzaakt om overdag ook je kunstlicht aan te zetten. Omdat kunstlicht anders is dan natuurlijk licht krijg je hierdoor duidelijk onderscheid tussen binnen en buiten. Een goede manier om veel natuurlijk licht in je woning te krijgen is door veel ramen te plaatsen. De beste manier om de natuurlijke lichtinval te laten bijdragen aan de overgang van je woning is doormiddel van een kunststof schuifpui. Hierbij heb je geen deur die natuurlijk licht blokkeert, maar is de deur vrijwel volledig van glas.

Een kunststof schuifpui: de voordelen

Een kunststof schuifpui is dus een uitstekende manier om je woning en je tuin een te maken en dus je wooncomfort te vergroten. Maar wat voor voordelen heeft een kunststof schuifpui nog meer?

Isolerende werking

Kunststof schuifpui hebben een hoge isolerende waarde. Dit betekent dat ze bijdragen aan het energielabel van je woning. In de zomer helpt dit het huis koel te houden en in de winter houdt dit juist warmte binnen.

Voorzien van het VKG-keurmerk

De kunststof schuifpuien zijn voorzien van het VKG-keurmerk. Dit wil zeggen dat de aanbieder de consument het volgende beloofd:

– Zekerheid van kwaliteit

– Zekerheid van gediplomeerde monteurs

– Zekerheid van waarborgfonds

– Zekerheid van goede afspraken

– Zekerheid van kwalitatieve oplevering

– Zekerheid van garantie

Inbraakwerende functie

Kunststof schuifpuien zijn slim ontworpen om inbrekers buiten te houden. Dit wil niet zeggen dat een inbreker niet binnen kan komen, maar dat het een stuk meer moeite kost dan bij een gewone deur. De kans is dan ook aannemelijk dat de inbreker opzoek gaat naar een makkelijker doelwit.