Liggen er plannen om jouw of jullie woning te verduurzamen, wil je graag een dakkapel plaatsen, een uitbouw of serre plaatsen of misschien wel een garage aanbouwen? Hoewel het de waarde van de woning goed zal doen, kost het waarschijnlijk wel een aardig bedrag om deze woonverbetering te realiseren. Geld dat je misschien niet in een potje ergens hebt liggen. In dat geval kan een persoonlijke lening afsluiten wellicht uitkomst bieden. We vertellen er in dit artikel meer over. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Persoonlijke lening vs. doorlopend krediet

Als je op internet gaat rondzoeken naar manieren om geld te lenen, dan zijn er een verschillende opties. Je kunt geld lenen bij vrienden of familie, maar ook bij een geldverstrekker of bank aankloppen. Verreweg de meest populaire leenvorm is een persoonlijke lening. Je weet bij deze soort lening namelijk vooraf precies waar je aan toe bent, hoelang de looptijd duurt en welk vast bedrag vermeerderd met rente maandelijks terugbetaald moet worden aan de geldverstrekker gedurende de looptijd. Daarbij wordt het leenbedrag in één keer op je rekening gestort. Daarom is een persoonlijke lening vaak de beste keuze om woningverbetering (of verduurzaming) te financieren.

En, hoe zit dat dan met een doorlopend krediet, zien we je denken. Bij deze leenvorm kun je naar behoefte geld opnemen tot het kredietlimiet is bereikt. Je spreekt als het ware een opnamelimiet af met de bank, wat deze leenvorm erg flexibel maakt. Daarbij moet je rekening houden dat de rente van een doorlopend krediet variabel is. Dit kan in je voordeel uitpakken, maar helaas ook in je nadeel. Daarom biedt een persoonlijke lening veel meer zekerheid. Natuurlijk heeft een doorlopend krediet ook een aantal voordelen, en is het zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen. Zorg er daarom voor dat je je goed verdiept in de financiële voorwaarden voordat je een keuze maakt.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Vaak is de rente van een persoonlijke lening lager dan dat van een doorlopend krediet. Probeer de meest korte looptijd te kiezen die voor jou betaalbaar zijn. Immers, hoe korter de looptijd, hoe minder lang je rente betaalt. En, wist je trouwens dat je de rente bij een doorlopend krediet niet mag aftrekken van de belastingdienst, als je de lening gebruikt voor je woning? In het geval je dus een persoonlijke lening wilt afsluiten met een leendoel die te maken heeft met je woning, dan is en blijft een persoonlijke lening de beste keuze. Maar, let wel: geld lenen, kost geld. Laat je daarom adviseren of vergelijk eenvoudig zelf het grootste aanbod kredieten en persoonlijke leningen op de website van Geld.nl. Succes!