Niemand moet bang wezen om zichzelf te zijn. En door het uiterlijk van je erf helemaal zelf te bepalen, laat je zien dat je dit niet bent!

Want de manier waarop jij je woning presenteert, komt natuurlijk overeen met hoe jij jezelf ziet. Jouw smaken komen er toch mee tot uiting? Dat is niet anders dan met het interieur van je slaapkamer. Daarvan hebben de wanden jouw favoriete kleur en er hangen bijvoorbeeld posters en afbeeldingen van de muzikanten en kunstenaars die jij heel hoog hebt zitten. Door slimme aanpassingen aan je tuin te maken, geniet jij straks van een prachtig paradijs dat op de meest belangrijke gronden ook nog eens heel functioneel is!

Een mooie tuin

Vlonder

Heb je een prachtig tegeltapijt maar ben je al dat onkruid dat steeds tussen de voegen doorschiet helemaal zat? Dat kunnen we maar al te goed begrijpen. En misschien heb je net een nieuw huis gekocht waar al zo’n terras ligt. Tijd dus voor wat anders. Wat dacht je van een vlonder? Een schitterend houten oppervlak dat je zelf met balken en planken in elkaar zet. Eronder leg je een worteldoek aan, zodat er geen ongewenste plantengroei tussen het hout door kan ontstaan. En eventuele drainage zorgt ervoor dat de grond stevig blijft en je constructie niet wegzakt.

Bestrating

En langs het tuinpad van mijn vader zag ik de fraaie stenen laan… oké, we nemen wat vrijheden met de oorspronkelijke tekst. Bovendien is het pad waarschijnlijk die laan. Natuurlijk kun je zo’n stuk grond met schelpen versieren maar het mooiste resultaat krijg je natuurlijk met behulp van sfeervolle en duurzame tuinbestrating. Dan zul je ook als volwassene niet beter weten dan dat dit nooit voorbij zal gaan.

Schutting

Geef pottenkijkers geen enkele kans om jouw rust te verstoren! Bovendien maak je met behulp van een fraaie houten schutting aan heel de buitenwereld duidelijk waar jouw erf begint en ophoudt. Maar oké, voor wie je wel binnen wilt laten, breng je natuurlijk een bijpassende toegangspoort aan. Anders word je nog een kluizenaar!

Natuurlijk kun je ook van andere materialen je erfafscheiding maken. Denk aan gaas, houten palen of zelfs glas. Toegegeven, dat is over het algemeen transparant. Maar je kunt het zelf versieren of juist expres voor diffuse ruiten kiezen. Het hangt er maar net vanaf wat je met je afbakening wilt bereiken, natuurlijk.

Gevelbekleding

Niet alle oplossingen die we aandragen hebben natuurlijk materiaal als basis. Zo wordt isolerende gevelbekleding gemaakt van kunststof. Maar dan wel materiaal dat op een milieuvriendelijke manier wordt vervaardigd! Dit maakt ze volledig recyclebaar. Zo worden de zijkanten van jouw woning op de meest optimale manier versierd; praktisch, milieuvriendelijk en nog fraai ook!