Het voorjaar is weer begonnen dus dat betekend dat we weer volop bezig zijn om de tuin klaar te maken voor de zomer! Daar komen aardig wat klusjes bij kijken. Van onkruid wieden tot het schuurtje uitruimen. Als dit allemaal gedaan is, dan is het tijd om je tuin wat gezelliger te maken. Maar hoe kun je nou eigenlijk je tuin gezelliger maken? Lees verder om erachter te komen!

Overkapping

Het leuke aan de zomer is dat met gemak de hele dag in de tuin kunt zitten. Maar dit is nog makkelijker met een overkapping. Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je beschermt bent tegen verschillende weersomstandigheden. Uiteraard tegen de regen maar ook tegen de zon. Dus als je gezellig met vrienden zit hoef je niet naar binnen te vluchten zodra het gaat regenen of toch net iets te warm wordt. Een ander voordeel van een overkapping is dat je goed zicht houdt over je tuin zonder dat je het gevoel hebt dat je opgesloten zit in een hokje. Wat een overkapping nou echt gezellig maakt is het plaatsen van een loungeset met grote kussens.

Sfeerverlichting

Een andere makkelijke manier om je tuin sfeervol te maken is verlichting. Dit kunnen kleine lampjes zijn die zich verspreiden over je hele tuin. Maar dit kan ook een vuurkorf, vuurtafel of ander soort houtkachel. Deze zou je onder de terrasoverkapping kunnen plaatsen of op een andere plek in je tuin. Niet alleen is dit een extra lichtbron maar ook nog eens een warmtebron die ervoor zorgt dat je ook op de wat koudere avonden in het voor- en najaar nog in je tuin kan zitten. Is een houtkachel nou niets voor jou omdat je liever voor een milieubewuste optie kiest? Dan is een terrasheater ook een uitstekend alternatief!