Je tuin klaarmaken voor de winter

Kunstgras is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. Mensen willen graag een mooi groen gazon, maar hebben niet altijd de tijd of de zin om het te onderhouden. In deze blog bespreken we enkele voordelen van kunstgras en geven we tips voor het installeren en onderhouden ervan.

Voordelen van kunstgras

Er zijn veel eigenschappen van kunstgras die mensen enthousiast maken. Vooral het feit dat kunstgras veel minder onderhoud vereist, is een factor die waardoor veel mensen overstappen naar dit type gras. Het gras is namelijk altijd even lang. Daardoor hoeft er niet gemaaid of gesproeid te worden. Kunstgras is daarnaast bestand tegen alle weersomstandigheden en gaat lang mee. Ook mensen met allergieën kunnen van kunstgras genieten. Kunstgras bevat namelijk geen pollen die ervoor zorgen dat je last hebt van hooikoorts.

Kunstgras installeren

Het installeren van kunstgras in je tuin is een eenvoudige klus. Voordat je kunt genieten van je nieuwe gazon, zijn er eerst enkele stappen die je moet verrichten. Als allereerste moet je het gras uit je tuin verwijderen. Daarna moet je nieuwe grond aanleggen en ervoor zorgen dat de grond egaal is. Op deze manier krijg je geen kleine heuvels. Daarna is het van belang om een geotextieldoek aan te leggen, zodat onkruid en wortels niet door je kunstgras heen groeien. Zodra dit gedaan is, kun je je kunstgras op maat snijden, aan elkaar lijmen en afborstelen. Heb je alle stappen gedaan? Dan is het tijd om te genieten van je nieuwe gazon!

Onderhouden van kunstgras

Gelukkig hoeft kunstgras niet gemaaid te worden en hoeft onkruid niet verwijderd te worden. Ook hoeft kunstgras geen water te hebben. Door deze factoren is kunstgras ideaal voor mensen die er niet van houden om urenlang in de tuin te staan. Het is daarentegen wel verstandig om met enige regelmaat ervoor te zorgen dat het kunstgras schoongemaakt wordt. Met een harde bezem kun je ervoor zorgen dat het kunstgras schoon blijft. Ook een hark is ideaal stuk tuingereedschap om te gebruiken om bijvoorbeeld bladeren, dennenappels en takken te verwijderen.

Kunstgras voor binnen

Naast dat kunstgras mooi in een tuin staat, kan het ook een toegevoegde waarde hebben voor het interieur. Om een natuurlijk gevoel te geven aan je kamer, kun je kunstgras als tapijt of zelfs als muurbedekking gebruiken. Deze unieke vloer- of muurbedekking is makkelijk te reinigen en voelt ook nog eens zacht aan. Kortom, kunstgras verbreedt je mogelijkheden voor het interieur van je huis.

Ben je geïnteresseerd in kunstgras voor je tuin of huis? Neem een kijkje bij Hekwerkonline en zie ons uitgebreide assortiment aan tuinaccessoires en hekwerken.