Waar je ervoor kunt kiezen om je binnenmuren zo nu en dan een nieuwe look te geven, geldt dit natuurlijk ook voor je buitenmuur. Hoewel dit minder vanzelfsprekend is, kan het zeker een leuk effect hebben als je ervoor kiest om je buitenmuren te schilderen. Als dit je wat lijkt, is het wel goed om rekening te houden met een aantal dingen. Je wilt tenslotte wel dat het er straks mooi uit komt te zien. Handige tips voor het verven van je buitenmuur? Wij brengen je op de hoogte!

Zorg voor een goede voorbereiding

Als je jouw buitenmuren graag wilt schilderen, is het van belang dat je een goede voorbereiding treft. Ten eerste is het verstandig om de oude verf te verwijderen. Wanneer je dit namelijk doet kun je een nieuwe laag voorstrijk aanbrengen en op deze manier beter schilderen. Het is hierbij ook van belang dat je kijkt naar hoe de buitenmuur eruitziet. Hoe zien de voegen eruit? Als deze er niet meer goed uitzien, is het tijd om hier wat aan te doen. Als je last hebt van kieren en gaten, probeer dit dan zeker op te lossen. Op deze manier wordt het oppervlak namelijk makkelijker om weer opnieuw te schilderen, waardoor het resultaat ook mooier is. 

Bij een goede voorbereiding hoort natuurlijk ook het in het bezit hebben van de juiste benodigdheden. Hierbij kun je natuurlijk denken aan goede werkkleding, maar ook aan de juiste verf en kwasten. Op zoek naar verf van een goede kwaliteit, die je kunt gebruiken voor het verven van je buitenmuren? Dan is Sikkens verf een aanrader.

Heb je alles goed schoongemaakt? Dan is het een goede volgende stap om grondverf aan te brengen. Dit is handig om te doen, omdat je met grondverf zorgt voor een uitstekende vulling en hechting. Wanneer de grondverf gedroogd is, kun je dan aan de slag met het bewerken van je buitenmuur. Op zoek naar een goede grondverf? De Sikkens Rubbol Primer is het bekijken waard. 

Schilder bij de juiste temperatuur

Van plan om je buitenmuren te schilderen? Dan is het van belang dat je ervoor zorgt dat je bij het juiste weer gaat schilderen. Wat je moet zien te voorkomen, is dat je gaat schilderen in de volle zon, bij vochtig weer of bij heel veel wind. Als je dit namelijk wel doet, is het goed mogelijk dat het resultaat niet zo wordt als je had gehoopt. Er wordt aangeraden om je buitenmuur te verven als het tussen de 10 en 25 graden is.

De verf aanbrengen

Zodra je een goede voorbereiding hebt getroffen en alles goed is gedroogd, kun je aan de slag met het aanbrengen van de verf. Hierbij is het goed om te weten hoe je het mooiste resultaat kunt bereiken. Het is ten eerste handig om de muur in denkbeeldige vlakken te verdelen, om deze daarna één voor één te schilderen. Handig is om dit eerst van boven naar beneden te doen en pas daarna van links naar rechts. Bij het aanbrengen van de verf voor je buitenmuur is het ook verstandig om op de vochtige verf te blijven verven. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat de vlakken goed overlappen en er geen oneffenheden ontstaan.

Deze tips kun je in ieder geval in gedachten houden als je binnenkort graag je buitenmuren wilt verven. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, is het verstandig om jezelf hier van tevoren even goed over in te lezen. Laat je ook vooral adviseren over de producten die je het beste kunt gebruiken. Je wilt tenslotte niet dat je straks voor onverwachte verrassingen komt te staan en wel het best mogelijke resultaat behalen. Dan moet het vast goedkomen en hoef jij de komende jaren niet meer om te kijken naar je buitenmuren!