Veel tuinen hebben voortaan een tuin loungeset. Het zorgt voor een relaxte sfeer en in de zomer kan je daar heerlijk zitten. Je kunt makkelijk meerdere mensen uitnodigen en daar in de avond lekker gaan borrelen. In de zomer kan het in Nederland ook nog wel eens regenen. Het is dan super fijn wanneer je een veranda hebt. Je hoeft dan niet meteen naar binnen, wanneer het minder weer wordt. Wij raden je sowieso aan wanneer je een veranda hebt, dat te combineren met een loungeset. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Wij zetten wat tips op een rij, zodat je de perfecte tuinset vindt.

De inrichting van je tuin

Het is goed om van tevoren goed na te denken waar je de tuinmeubelen precies neer wilt zetten. Je kunt het beste alles opmeten, zodat je een idee hebt hoeveel ruimte je hebt. Het is niet slim om het te schatten omdat je meestal dan wat ruimte te kort komt of te veel over hebt. Je moet rekening houden met hoe veel zitplekken je wilt hebben met je loungeset. Je kunt bijvoorbeeld kijken hoeveel mensen jullie vaak uitnodigen. Er zijn heel veel verschillende soorten en maten dus voor ieder wat wils!

De materiaalkeuze van de loungeset

Er moet ook aandacht besteedt worden aan de materiaalkeuze. Wanneer je van een strakke uitstraling houdt dan is aluminium een goede optie. Het zorgt voor gezelligheid, maar de uitstraling blijft netjes. Je kunt het natuurlijk ook vullen met opvallende accessoires, zoals kussens en een haard. Wanneer je voor een rieten variant van de loungeset wilt gaan dan geeft dat een hele warme sfeer. Het nadeel is alleen wel dat je daar vaak minder lang plezier van hebt. Je kunt dan misschien het beste kiezen voor teakhout want dat geeft ook die natuurlijke look, maar gaat wat langer mee. Het is namelijk een duurzaam en sterk materiaal!

Het onderhoud van de loungeset

Wanneer je een goede loungeset hebt gekocht dan is het slim om er meteen een beschermhoes bij te kopen. Een loungeset is voor alle weertypes beschermend, maar je wilt er natuurlijk een lange tijd plezier van hebben. Extra bescherming kan dus geen kwaad! Wanneer de zomer begint kun je het beste de loungeset weer helemaal schoon maken. Een sopje en een doek zorgen ervoor dat de loungeset elke zomer er weer zo goed als nieuw eruit ziet. Een aanrader is wel om een zachte doek te gebruiken zodat er geen krassen opkomen!