Als een inbreker dat echt wilt, dan zal die inbreken in je huis. Dat is immers wat de politie zegt. We moeten er dus voor zorgen dat inbrekers niet willen inbreken! Helaas neemt de criminaliteit nog altijd toe en er wordt steeds vaker ingebroken in tuin en zelfs honden worden gestolen. In deze blog gaan we het hebben over aanpassingen, die jij kunt maken om jouw huis en tuin minder interessant te maken en dus te beschermen tegen inbrekers. Heb je oude kozijnen? Dan maak je het de inbrekers gemakkelijk! Over weeg in dit geval om ook de kozijnen te vervangen.

Lampen met beweegsensoren

Lampen met beweegsensoren kunnen erg handig zijn om extra veiligheid te bieden. De sensoren kun je meestal op gevoeligheid afstellen, zodat de lamp alleen aan zal gaan als er een persoon voor loopt. Zo voorkom je dat de lamp aanspringt iedere keer als de kat er langs loopt. Lampen met beweegsensoren zijn een goedkope en gemakkelijke manier om inbrekers af te schrikken.

Zorg dat je zichtbaar bent vanaf de straat

Zorg dat alle toegangspunten zichtbaar zijn vanaf de straat en als het mogelijk is ook vanuit de ramen van de buren. Een dichte haag kan misschien wel aantrekkelijk zijn voor de privacy, maar een haag neemt ook het zicht weg en geeft inbrekers een kans ongezien binnen te komen.

Planten kunnen ook beveiliging bieden

Doornplanten zijn ideaal om inbrekers af te schrikken. Zorg er wel voor dat ze niet bij de paden groeien waar je zelf vaak langs loopt, anders raak je zelf de hele tijd verstrikt in de doornplanten. Plaats deze planten op plaatsen waar je denkt dat inbrekers eerder zullen lopen of zich zullen verstoppen.

Installeer zichtbare camera’s

Door beveiligingscamera’s zichtbaar rond het huis en de tuin te plaatsen kun je niet alleen je hele terrein in de gaten houden, het zien van de camera’s is voor veel inbrekers al voldoende reden om jouw huis over te slaan. Overweeg om een camera’s te laten plaatsen. Als er geen budget is voor echte camera’s kun je dummy camera’s nemen.

Waar letten inbrekers?

Er zijn een aantal punten waar een inbreker zeker op zal letten bij het uitkiezen van een geschikte woning. Hieronder hebben we drie punten benoemd:

          Of er een waakhond aanwezig is

          Of er beveiligingsmaatregelen zijn getroffen

zoals camera’s, alarmsysteem, beveiligde kozijnen, waarschuwingsstickers

          Of er voldoende verstopplekken zijn

Er wordt wel eens gedacht dat als je in een drukke straat woont er niet zal worden ingebroken. Maar in een drukke straat zullen de meeste mensen niet eens opkijken naar iemand die een inboedel de auto in laadt. Dit maakt het dus zeker niet veiliger.