De voordelen van een balkon of dakterras zijn duidelijk. Je kunt lekker genieten van de zon en het avondeten op jouw eigen buitenplek. Vandaar dat de vraag naar appartementen met een balkon of dakterras toeneemt. Wil je een balkon of dakterras een beetje opvrolijken? Dan kun je ook kunstgras voor je balkon kiezen. Het gebruik van kunstgras in tuinen en op terrassen wordt al lang als normaal beschouwd. Dus waarom zou je geen kunstgras aanleggen op je balkon of dakterras? Hieronder lees je hoe je gemakkelijk kunstgras aanlegt op jouw balkon of dakterras.

Kunstgras leggen? Waar moet je op letten?

Een groot voordeel van kunstgras op een balkon of dakterras, is dat er geen aarde van de ondergrond verwijderd hoeft te worden. Hierdoor is het gemakkelijker om kunstgras op je balkon of dakterras aan te leggen. Wanneer je echter niet de juiste stappen neemt, dan oogt kunstgras lelijk. Daarom geven we jou een aantal tips om kunstgras op een balkon of dakterras te leggen, of aan te laten leggen.

 1. Kies het juiste gras
  Voor een balkon of dakterras zijn er maar een paar soorten gras beschikbaar. Zacht en zwaar kunstgras met verbeterde stabiliteit en antimicrobiële technologie is hiervoor vaak de beste optie. Zorg ervoor dat er een afvoersysteem aanwezig is op balkon of dakterras.
 2. Zorg ervoor dat je de oppervlakte vooraf goed opmeet
  Het kom vaak voor dat mensen niet genoeg materiaal inkopen, doordat ze het balkon of het dakterras verkeerd of te snel hebben opgemeten. Let ook op het formaat kunstgras dat je koopt.
 3. In sommige gevallen kan het nodig zijn om het gras te snijden voordat je het naar binnen probeert te tillen. De grasrollen passen vaak niet door de deurposten.
 4. Schakel extra mankracht in

Het leggen van kunstgras op een balkon of dakterras doe je het beste met 3 personen of meer.
Je hebt 2 mensen nodig om het gras te dragen, terwijl een derde persoon instructies kan geven om schade te voorkomen. Wanneer jouw kunstgras beschadigd raakt, kan het niet meer door de deurposten. Daarnaast is het natuurlijk zonde van jouw kunstgras. Je kunt het beste de rollen inpakken. Zo voorkom je scherpe randen en hierdoor lopen jouw muren ook geen schade op.

 1. Sluit aan op de naden
  Dit is één van de belangrijkste onderdelen wanneer je kunstgras gaat leggen. Zoek uit welke lijm je kunt gebruiken. De lijm die je gebruikt, moet onzichtbaar zijn en eveneens de naden vastzetten. Wees daarnaast zeer voorzichtig met het aanbrengen van de lijm. Leg je teveel lijm aan? De lijm kan jouw vloer beschadigen. Iets dat je natuurlijk niet wilt laten gebeuren.
 2. Kunstgras door expert leggen

Het is een genot om te kijken naar kunstgras dat goed is aangelegd. Daarom wil je ook dat dit professioneel verloopt. Heb je hierbij tips nodig of wil je zelf jouw kunstgras laten leggen? Schakel dan de hulp in van een expert. Die legt jouw kunstgras op jouw balkon of dakterras.

 1. Genieten

Ligt het kunstgras eindelijk op jouw balkon of dakterras? Dan wordt het tijd om hiervan te genieten!