Veel mensen besteden tijd en geld aan het beschermen van hun huis tegen inbrekers. Ze beseffen echter vaak niet dat hun tuinhuisjes net zo goed beschermd moeten worden als hun huis. Als u hier nog niet over had nagedacht dan wilt u misschien een stapje terug doen om er eens over na te denken. Uw tuinhuis zit immers vol met dure en nuttige spullen, zoals uw gazonmaaier, uw gereedschap en apparatuur die mogelijk gebruikt kunnen worden om in te breken in uw huis. Wilt u een inbreker echt de kans geven om toegang te krijgen tot deze spullen en ze te stelen?

Bescherm uw tuinhuis tegen inbraak

Als u uw spullen veilig wilt bewaren, dan zijn hier een paar tips voor de bescherming van uw tuinhuisjes.

Installeer veiligheidsverlichting rond uw schuur. U kunt kiezen voor verlichting die de hele nacht blijft branden, of, als u geld wilt besparen op uw elektriciteitsrekening, kiest u voor verlichting met een bewegingssensor die alleen gaat branden als er iemand in de buurt komt. Verlichting ontmoedigt inbrekers om in uw tuin te komen, omdat ze zich nergens kunnen verstoppen en door u en de buren gemakkelijk te zien zijn.

Omring uw huis of achtertuin met een hek, maar kies niet voor een hoog privacy-hek. Installeer een kort hek zodat iedereen die uw tuin binnenkomt vanaf de taille te zien is. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers om uw tuin te betreden en uit het zicht te blijven. U kunt zelfs de toegang tot uw achtertuin nog moeilijker maken door het gebruik van stekelige hagen in plaats van hekken.

Inbrekers houden er niet van om veel tijd in uw tuin door te brengen als ze u proberen te beroven. Ze willen snel naar binnen en naar buiten, zodat ze niet worden opgemerkt. Gebruik sloten en beveiligingssystemen op uw schuur om uw gereedschap en tuingereedschap te beschermen. Zorg ervoor dat de beveiligingssystemen die u gebruikt legitiem zijn en niet met de hand zijn gemaakt. Sommige handgemaakte veiligheidsartikelen, zoals gaas over ramen, zijn in sommige steden illegaal vanwege het aantal letselclaims van inbrekers.

Het is net zo belangrijk om uw tuinhuis te beschermen tegen inbrekers als om uw huis te beschermen. Wees geen slachtoffer van tuinhuis inbraken. Bescherm uw waardevolle spullen en bewaar uw gemoedsrust.

Voor meer informatie over sloten en beveiligingssystemen voor uw tuinhuisje, bezoek de website van de  Slotenmaker 24 uit Arnhem!