Hoewel je heel graag een tuin zou willen heb je op dit moment niet de mogelijkheid. Je woont in een appartement of een bovenwoning, waardoor je het zal moeten doen met een balkon of dakterras. Natuurlijk kun je dit heel jammer vinden, maar er is gelukkig goed nieuws! Je kunt een dakterras of balkon aan laten voelen als een tuin met de juiste elementen. Om dit voor elkaar te boxen hebben we vijf tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun je direct aan de slag! 

Tip 1: Voeg kleur toe
Als eerste is het belangrijk om kleur toe te voegen aan jouw buitenruimte. Dit kun je doen met echte planten en bloemen, maar bijvoorbeeld ook met kunstbloemen of kleurrijke accessoires. Zo voelt het dakterras of balkon direct een stuk sfeervoller en toegankelijker aan.

Tip 2: Kies gepaste planten
Onze tweede tip is om gepaste planten en struiken te kopen. We hebben het in dit geval over het formaat. Als je een balkon hebt zal je kleinere planten moeten kopen, zeker als je weinig ruimte hebt. Met een dakterras kun je echter meer variëren, omdat je niet te maken hebt met een overdekking of dak. Je kunt dan dus prima in de hoogte werken met wat leuke boompjes of klimplanten. Zo lijkt je buitenruimte direct een stuk ruimer! 

Tip 3: Leg een vloer
Niemand wordt blij van een betonnen of sfeerloze ondergrond. Als er nog geen mooie tegels op jouw balkon of dakterras liggen is het hoog tijd om deze uit te kiezen. Dit hoeft echt niet duur te zijn, want je kunt mooie houten tegels voor buiten voor een prikkie kopen bij allerlei woonwinkels. Zo voeg je direct sfeer toe en oogt het knusser.

Tip 4: Mooie meubelen
Om goed te kunnen genieten van jouw buitenruimte moet je het gewoon gebruiken alsof het een tuin is. Hier hoort tuinmeubilair bij, zoals een loungeset of een kuipstoel buiten als je iets minder plek hebt. Hoe klein het balkon of dakterras is, je kunt er altijd wel een fijne zitplek van maken. Soms moet je gewoon iets creatiever zijn.

Tip 5: Ga voor sfeervolle verlichting
Tot slot is het belangrijk om sfeervolle verlichting toe te voegen aan je dakterras of balkon. Verlichting fleurt je buitenruimte namelijk direct op en je hebt zo ontzettend veel soorten om uit te kiezen! Ga voor een gezellig lichtsnoer langs de zijkanten of selecteer wat kleine lichtpaaltjes rondom het dakterras. Dat nodigt direct meer uit om lekker buiten te gaan zitten.