Je hebt al een tijdje het idee om je tuin een make-over te geven. Je bent het moe, omdat je al een lange tijd dezelfde tuin hebt. Je wil wel eens wat anders en besluit daarom je tuin eens aan te pakken. Er zijn verschillende dingen die je kan aanpakken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het gras te vervangen, maar je kan er ook voor kiezen om een tuinhuisje neer te zetten. In deze blog geven we je tips voor een tuin make-over. Zo heb je straks eens wat nieuws in je tuin.

Tuinhuisje

Je kan in je tuin een tuinhuisje bouwen als je deze nog niet hebt. Een tuinhuisje zorgt voor een leuke sfeer en je kunt het huisje bovendien gebruiken voor verschillende dingen. Kijk wel dat je het tuinhuisje goed plaatst als je hiervoor kiest. Volg als eerste altijd de bouwtekening om het tuinhuisje op de juiste manier te bouwen. Het is ook aan te raden om het huisje een goede fundering mee te geven als je toch aan het bouwen bent. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld schroeffundering om het huisje goed in de grond te kunnen zetten. Bouw het huisje vanaf hier verder omhoog. Zo schuift het huisje niet of stort het huisje niet plotseling in.

Tuinmeubels

Al eeuwen dezelfde meubels? Ga dan eens shoppen voor nieuwe meubels. Het is weer mooi weer en waarschijnlijk zit je nu veel buiten. Die meubels gaan het geld dus wel opbrengen, dus daar hoef je het niet voor te laten. Je kan er ook voor kiezen om je meubels te renoveren. Wat je ook doet, door je tuinmeubels te vervangen zorg je ervoor dat je tuin weer je eigen plek wordt.

 Overkapping

Een overkapping kan ook leuk zijn als je voor een volledige make-over gaat. Zeker wanneer je veel zon in je tuin hebt kan een overkapping ook nog eens handig zijn. Je kunt direct van de overkapping genieten en bovendien kun je ook in je tuin zitten als het een keer wat minder weer is. Regent het, maar is het wel warm buiten? Dan kun je lekker blijven zitten. Daarnaast blijft onder een overkapping ook de warmte langer hangen, waardoor je langer buiten kunt blijven zitten. Kortom: een overkapping is perfect voor een tuin make-over. 

Accessoires

Bij een make-over kunnen accessoires natuurlijk nooit ontbreken. Accessoires staan leuk op de tuintafel, maar ook de muren van je tuin kun je ermee opleuken. Kies bijvoorbeeld voor gezellige kaarsen voor op tafel. Wanneer het donker wordt steek je ze aan en krijg je het gevoel van gezelligheid. Voor aan de muur kun je kiezen voor bijvoorbeeld een houten wereldkaart. Een houten wereldkaart is weersbestendig, dus de perfecte keuze als je het ons vraagt.