Het voorjaar van 2020 verliep voor iedereen anders dan verwacht. De (eerste) lockdown kwam om de hoek zetten en daarom zaten we allemaal noodgedwongen thuis. Misschien was dat wel het moment voor jou om jouw tuin een beetje te pimpen! Nu 2022 is aangebroken kijken we allemaal hartstochtig uit naar het voorjaar, hopende dat het een beter voorjaar zal worden dan afgelopen jaar. Weet jij nog niet wat je kan doen om jouw tuin compleet in 2022 sfeer te hullen? Hieronder bespreken we de hipste planten en manieren om jouw tuin te pimpen zodat je helemaal 2022 proof bent!

Veel mensen hebben afgelopen jaar hun groene vingers gevonden. Door de lockdown ging iedereen aan de slag in hun eigen huis en dit heeft geresulteerd in een 8.6% omzetstijging van de bouwmarkten!  Heb jij ook jouw groene vingers ontdekt afgelopen jaar en ben je van plan dit jaar weer flink aan het tuinieren te gaan? Zorg er dan voor dat jouw telefoon goed beschermt is tegen zand en aarde met een goedkoop telefoonhoesje!

Een van de opkomende tuintrends van 2022 heet Green Balance. Deze stijl staat in het teken van relaxen in je eigen tuin. Wat voor sfeer straalt het uit? Green balance staat voor spiritualiteit, organisatie en rust. De planten die hierbij horen zijn planten met veel zachte tinten en vormen, met een kleuren zoals pastel, licht roze en donkergroen. Maak een zen omgeving van je favoriete relaxplek.

De tweede tuintrend die up and coming zal zijn in 2022 heet Nature Connects. Dit is een stijl die niet alleen onze verbinding met de natuur laat zien maar ook de verbinding met elkaar. Heel veel kenmerken van verschillende culturen komen hierin terug. De terugkomende kleuren in deze trend zijn aardige kleuren zoals donkerbruin en beige. Bij deze trend kan je veel verschillende soorten planten mixen, the sky is the limit! Dit maakt het extra makkelijk om de stijl van je tuin te matchen met de stijl van je nieuwe Samsung Galaxy S21 Plus hoesje!

De derde en laatste tuintrend die we vandaag bespreken draait allemaal om het plezier in het tuinieren en daarom past de Green Fun naam er ook perfect bij. We leven in een steeds meer ontwikkelde moderne samenleving waarin steeds meer kan, zo ook in tuinieren! Kleuren, vormen en combinaties die voorheen niet konden, kunnen nu wel. Laat je inspiratie de vrije loop met leuke kleuren, planten en accessoires.

Ben jij nou aan het tuinieren geslagen dit jaar en ben je van plan de hele achtertuin, voortuin of het balkon aan te pakken? Doe dan inspiratie op bij verschillende tuincentra en forums, zodat je de juiste stijl voor jouw tuin kan vinden. Heb je de juiste stijl voor jouw tuin gevonden en alle planten aangeschaft, zorg er dan voor dat tijdens het tuinieren jouw smartphone goed beschermt is met een screenprotector om ongelukjes te voorkomen.