De zomer is voorbij, maar toch kun je soms in oktober nog een paar dagen genieten in je tuin. In de tuin zijn er nog leuke dingen te doen zoals bloembollen uitkiezen en planten. Bloembollen zijn er in twee soorten, je kunt een onderscheid maken tussen voorjaarsbollen en zomerbollen. Kies je voor de voorjaarsbollen dan kun je al rond maart genieten van heerlijke kleuren in je tuin. Kies je voor de zomerbollen dan ontstaan er rond juni prachtige kleuren in je tuin. Met sommige soorten geniet je zelfs tot in het najaar van de mooie bloemen.

Hoe bloembollen planten?

Je vraagt je misschien af wat de beste manier is om de bloembollen te planten. Meestal worden ze allemaal in groepjes bij elkaar gezet. Op die manier kun je genieten van een hele bos als ze groeien. Maar je kunt ze ook gewoon uitstrooien in de tuin. In de tuin kun je wat aarde losmaken of gewoon een gat graven. Hierin kun je de bloembollen plaatsen met de punt omhoog en bolle kant naar beneden. Houd wel rekening met de hoogte van de bloembol.

Dahlia bollen

Dahlia bollen worden heel mooi groot. Dahlia bollen kun je snel laten groeien door de knollen te planten in potten of een bloembak. Leg een laagje aarde in je bloempot en plaats de knol daarop. Plaats dan wat meer aarde totdat de knop bijna geheel gedekt is, zorg ervoor dat de stengel er een beetje uitsteekt. Geef regelmatig water aan je knol en zorg ervoor dat ze niet vol in de zon staan. Sommige mensen vinden dahlia bollen te groot of te bossig. Wil je dit voorkomen dan moet je de bossige groei wegknippen als de plant aan het opgroeien is. Tijdens het groeien loopt de plant met de zijknoppen uit en dit zorgt ervoor dat er meer bloemen bijkomen. Door ze te knippen kun je ze kleiner maken.

Leliebollen

De leliebollen zijn heel populair onder tuinliefhebbers. Ze staan ook bekend als snijbloem, hebben frisse kleuren en je kunt ze ook in huis plaatsen. Het planten van leliebollen is gelukkig eenvoudig. Groeien er wortels aan de leliebollen dan kun je die planten. Leliebollen geven je tuin extra kleur en er zijn verschillende variaties van dit plantje. De leliebloem is er in trompetvorm, maar ook in platte of een komvorm. Veel mensen houden van de leliebloem in huis omdat het heerlijk ruikt.