Heb je een achtertuin maar ziet het er niet uit zoals je het wil? Geen probleem. Met behulp van dit artikel maak je je tuin weer mooi en leefbaar. Er volgen een aantal simpele stappen die je kunt ondernemen om je tuin weer als nieuw te maken!

Een stappen plan voor een mooie tuin

Een nieuwe overkapping kan vaak een frisse wind zijn. Laat een expert, van bijvoorbeeld bouwbedrijf Roermond, het werk doen of stroop zelf je mouwen op.

Het enige wat je nodig hebt is:

  • een zaag
  • een boor
  • wat hout
  • schroeven en spijkers
  • een goed plan

Veel bouw- en timmerbedrijven bieden services voor tuinen. Zo ook voor uw tuinhuis. Meestal behoren de overkapping en het tuinhuis tot de grootste structuren van een tuin. Vaak kan het opknappen overkapping of tuinhuis een wereld van verschil maken.

Leg een nieuw gazon aan

De prijs van deze klus is afhankelijk van de grootte van je gazon. Een graszode kost per vierkante meter tussen de €5,- à €10,-.

Haal de bovenste laag zoden van je oude gazon af. Spit vervolgend de grond om zodat de voedzame bodem boven komt te liggen. Onder het gespitte zand kun je mest toevoegen. Druk de grond vervolgens goed aan.

Je wilt geen kuilen en heuvels zien wanneer je tuin klaar is. Egaliseer het oppervlak. Ook na dit proces heb je de keuze om mest toe te voegen. Dit keer wel kunstmest omdat de kleine korrels kunstmest geen oneven heden creëren in het oppervlak.

bouwbedrijf Roermond

Leg nu de graszoden dicht tegen elkaar aan zodat de randen naar boven draaien. Druk deze naden aan nadat alle zoden gelegd zijn.

Loop de komende dagen zo min mogelijk over het gras en sproei regelmatig met water. Er wordt geadviseerd om minimaal één keer per dag te sproeien. De beste tijd hiervoor is in de ochtend of in de avond.

Rond deze tijden is de zon het minst fel en loop je niet het risico dat je gazon verbrand of dat het gesproeide water snel verdampt.

Geef je tuinhuis een nieuw kleurtje

Voor voorkomende kleuren voor een tuinhuis zijn wit, groen, bruin, grijs of zwart. Vaak kan een nieuw laagje verf wonderen doen. Dit geldt ook voor andere houten tuinmeubels. Behoud je toch liever de originele look waarbij het hout te zien is? Schuur de meubels dan lichtjes af en pas lak toe. Vaak zien de meubels er op deze manier weer als nieuw uit!