Als je in Nederland woont of hier op vakantie bent, is een bezoek aan één van deze tuinen zeker de moeite waard. Of je nu graag wandelt, fietst of in een rolstoel zit, er is voor ieder wat wils. In sommige tuinen zijn er zelfs speciale routes uitgezet voor mensen met een lichtgewicht rollator of scootmobiel. Dus wees niet bang om je te vermoeien, want je kunt altijd even rusten op één van de vele bankjes of in het café.

De Haar Castle Garden

Een van de mooiste tuinen die toegankelijk is voor iedereen, is De Haar Castle Garden. Dit kasteel is gelegen in Utrecht en is omringd door een prachtig park. In het park vind je verschillende tuinen met bloemen, struiken en bomen. Daarnaast is er ook een vijver met watervogels en een moestuin. Op het kasteelterrein is er ook een museum waar je alles kan leren over de geschiedenis van het kasteel.

Amsterdamse Bos

Ook het Amsterdamse Bos is een aanrader als je op zoek bent naar een mooie en toegankelijke tuin. Dit bos is gelegen ten zuiden van Amsterdam en is het grootste stadspark van Nederland. In het park vind je verschillende wandel- en fietspaden, picknickplaatsen en een speeltuin. Ook is er een dierenweide waar je konijnen, geitjes en schapen kunt aaien. Tip: in het Amsterdamse Bos is er ook een bezoekerscentrum waar je verdere informatie over het park kan vinden.

Landgoed Huize Bergen

Voor rollatorgebruikers is de tuin van Landgoed Huize Bergen in Uden een aanrader. Dit landgoed is gelegen in een bosrijke omgeving en heeft verschillende wandelpaden die goed toegankelijk zijn. Op het terrein vind je ook een kasteeltje, een theekoepel en een café. Er is ook een rollator verhuur service, dus je hoeft geen rollator mee te nemen als je die niet hebt.

Afsluiting

Deze tuinen zijn slechts een kleine selectie uit het aanbod van toegankelijke tuinen in Nederland. Dus als je graag buiten bent en van mooie tuinen houdt, dan is een bezoek aan één van deze tuinen zeker de moeite waard. Hopelijk hebben we je wat inspiratie kunnen geven met onze tips voor toegankelijke tuinen in Nederland. Veel plezier!

Twijfel je nog over de aanschaf van een rollator? Lees dan snel deze tips voor 100 dagen gratis uitproberen. Dit artikel wordt je aangeboden door WebNexus webdesign Utrecht.