Veel mensen planten tegenwoordig een boom In de tuin. Dit kan een klein boompje zijn, maar ook een boom van fors formaat. Wat je voorkeur ook heeft, een boom in de tuin, geeft sfeer. Ben je van plan om de tuin ook eens grondig te gaan aanpakken en wil je een paar mooie boompjes planten? Dan kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Er zijn veel mooie boompjes die je in de tuin kunt plaatsen om een levendige en sfeervolle tuin te creëren. Wij laten een aantal boompjes zien die in iedere tuin passen.

Cratageus Orientalis

Deze boom wordt ook wel de meidoorn genoemd en deze heeft alles wat een klein boompje nodig heeft om de tuin sfeervol te maken. Hij heeft In de lente prachtige bloemen en een mooie kleur, en in de herfst fruit dat kleine vogeltjes aantrekt. Ook vergt het onderhouden van dit boompje weinig tijd. Je hoeft tenminste september alleen eventjes iets bij te snoeien, zodat hij de mooie vorm behoudt en weer gezond door kan groeien.

Malus Demostica

Dit is een ideale appelboom die ook echt klein blijft. Het handige van deze boom is dat er geen partner boom nodig is om appels te kunnen ontwikkelen. De appels kun je van oktober tot en met januari plukken. De boom kun je het best snoeien in april. Het is wel belangrijk dat je hem ook niet te vroeg snoeit, want dan kan er vorstschade optreden. Het beste is om de boom te bemesten met een meststof die veel kalium in zich heeft. Het toevoegen van stikstofrijke meststof is niet handig bij deze boom doordat dit de groei van de boom te veel stimuleert.

Eriobotria Japonica

Dit is ook een zeer geschikte boom voor de tuin. Deze wordt ook wel de Japanse Loquet genoemd. Dit is een boom die In het voorjaar een prachtige witte bloesem heeft en altijd groen blijft. In de zomer kan je van deze boom abrikozen plukken die heerlijk zoet en sappig smaken. Dit is ook een makkelijk te onderhouden boom. Hij blijft klein en is heel makkelijk te snoeien en daarnaast is het verstandig om de bomen in de winter te beschermen bij temperaturen onder de 5 °c met speciale schermen die je voor bomen en planten kunt kopen.

De leilinde

Ook de leilinde is voor veel mensen niet uit de Nederlandse tuin weg te denken. Dit is een boom die uitstekende beschutting biedt. Een leilinde kopen heeft dus ook een hoop voordelen. Het blad is bij vele mensen erg bekend vanwege de hartvorm. Dit is echt een winterharde boom die goed tegen wind bestand is en daardoor ook goed binnen het Nederlandse klimaat past.