Wil je een rustig omgeving? Wat dacht je van een vijver in jouw tuin? Een vijver geeft je ontspanning vooral met al die mooie vissen in helder water. Indien er een Fontain is, wordt het nog mooier. Een echte vijver is met vijverfolie, het is mooier en heeft ook nog vele voordelen. Niet is leuker dan een eigen vijver ontwerpen.

Voordelen van een vijverfolie

Een vijverfolie is van speciaal materiaal gemaakt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het beschadigd zal raken, omdat het sterk is en ook nog milieuvriendelijk. Zelf de vissen zullen er plezier in hebben, omdat het grondwater niet in contact komt met hun. De vijverfolie wordt eerst geplaatst op de grond. Het water zinkt niet in de grond, maar blijft op het vijverfolie. Een vijver met vijverfolie kun je gemakkelijk schoonmaken.

Soorten vijverfolie

De vijverfolie bestaat uit twee soorten namelijk het PVC-folie of EPDM-folie. Het verschil van deze twee is dat het PVC goedkoper is en ook stug met een levensduur van 15 jaar. De EPDM-folie is flexibeler en steviger waardoor het ongeveer 30 tot 40 jaar mee gaat. De EPDM is nogal duur, zorg er daarom voor dat je niet te veel koopt. Om precies te weten kun je berekenen met een speciaal formule; vijverlengte + 2 × diepte van de vijver + 2 × 50 cm. Je kunt de folie als 1 geheel kopen, maar is je vijver groter dan kan dat in stukken extra. Het bevestigen kan met een speciale lijm of door de rand te verwarmen.

De vijverfolie kun je niet alleen regelen. Neem nog iemand zodat die je kan helpen met rollen of plaatsvinden. Indien er plooien ontstaan na het plaatsen is dat geen probleem, want nadat het water gevuld is zie je er niets van. Voor de randafwerking kun je een ruimte van ongeveer 50 centimeter laten. Ga altijd voorzichtig te werk, want het kan beschadigen. Je kunt je vijverfolie hier bestellen. Het grootste voordeel is dat ze het meteen op maat voor je verkopen.

Meer over vijver: