De zomer komt eraan en dat betekent dat je binnenkort weer lekker in de tuin kan gaan zitten! Veel mensen hebben een loungeset in de tuin om daar te genieten van het lekkere weer. Ben jij op zoek naar de perfecte loungeset voor in jouw tuin? Maar vind je het lastig om een loungeset uit te kiezen die bij jouw tuin past? Hieronder staat waar je allemaal op moet letten om de perfecte loungeset voor jouw tuin uit te zoeken! En kijk alvast eens bij Van Der Garde Loungesets voor inspiratie.

Bepaal de grootte van de loungeset

Loungesets zijn er in veel verschillende soorten en maten. Dit maakt het kiezen van een loungeset erg moeilijk. Het is daarom handig om een stappenplan te volgen over hoe jij het beste een nieuwe loungeset kan uitzoeken. Ten eerste is het belangrijk dat je van tevoren goed bedenkt hoe groot de loungeset ongeveer moet zijn. Hoeveel ruimte heb jij op het terras en hoeveel personen moeten er op kunnen passen? Er bestaan loungesets met plek voor wel 10 personen, maar ook voor bijvoorbeeld slechts 3 personen. Bedenk hoeveel plekken jij nodig hebt en bekijk vervolgens de volgende stappen.

Bedenk welke soort loungeset bij jou past

Als je de grootte en het aantal plekken van de loungeset weet, is het verstandig om te bedenken wat voor soort loungeset jij graag wilt. Ga je bijvoorbeeld voor een diner loungeset, een hoekbank, een loungeset met banken en stoelen of een verstelbare loungeset. Alles is mogelijk! Het ligt er maar net aan wat jij fijner vind, misschien wil je veel languit liggen op de bank. Of misschien wil je juist vaak visite ontvangen en veel zitten op de bank en stoelen. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit een heel aantal verschillende materialen, zoals hout, aluminium of gecoat metaal. Er zijn een heel aantal opties!

All-weather loungeset voor de regen!

Wil je de loungeset in de open buitenlucht plaatsen? Dan is het een goed idee om een all-weather loungeset te overwegen. Een all-weather loungeset is waterbestendig, waardoor je de kussens niet naar binnen hoeft te brengen wanneer het gaat regenen. Dit is vooral in Nederland natuurlijk erg handig! Wanneer je de loungeset onder een overkapping plaatst, is een all-weather loungeset niet per se nodig. De kussens blijven dan mooi droog en je hoeft ze niet naar binnen te brengen als het regent. Wanneer je over alle bovenstaande kenmerken hebt nagedacht, is het tijd om de perfect loungeset voor jouw tuin uit te zoeken!