Je verlangt naar meer natuur, groen en rust in de tuin. Jouw erf heeft wel een omheining of juist niet? Breng de natuur een beetje dichterbij in huis of beter gezegd op het erf met een mooie haag. Om jezelf en jouw omgeving een natuurlijkere en gezondere sfeer te bieden. Bovendien biedt een haag nog veel meer dan alleen een groene beschutting.

Een natuurlijke uitstraling

Haagplanten veranderen de uitstraling van je erf meteen. In plaats van een betonnen, houten of metalen omheining kies je voor een natuurlijke optie. Het is gezonder, staat mooier en frisser. Vooral als het pas gesnoeid is, is het een lust voor het oog. Een haag is ook beter voor de natuur in het algemeen. Je zult het ook merken aan de reactie van bijvoorbeeld vogels en vlinders.

Plezier en privacy

Met een pracht van een haag om je tuin en huis, heb je er zelf plezier aan. De kindjes vermaken zich prima en blijven ook veilig. Je kunt lekker achteroverleunen in je ligstoel, genietend van een heerlijk bakkie koffie. Het is een heel andere omgeving dan bijvoorbeeld aan het werk. En dat werkt zeker positief op jouw innerlijke rust. Bovendien bieden hoge hagen jouw volledige privacy.

Veelzijdig

Een haag is veelzijdiger dan een betonnen, houten of metalen schutting. Je kunt slechts met een likje verf deze veranderen. Terwijl je een haag, met de bijbehorende instructies natuurlijk, hoger of lager kunt maken. Ook met de Taxus, die langzaam groeit, is het mogelijk. Want deze is het hele jaar door groen. Een haag met een relatief dichte vertakking of doornig, zorgt voor veiligheid. Doornig hagen zoals van de berberis, de meidoorn, de sleedoorn of de vuurdoorn. Een haag biedt tenslotte een mooie uitstraling aan je tuin en huis. Een hoge biedt veel privacy terwijl een doornige ook de veiligheid garandeert.