Zonnepanelen

Heb je de nieuwe energierekening al bekeken? Dit is vast iets waar je humeur gelijk van bederft en je angst wordt vergroot. Een goed alternatief voor deze torenhoge energierekeningen zijn zonnepanelen. De stijgende energierekening is slechts één van de redenen waarom je zou moeten overwegen om zo snel mogelijk over te stappen op zonnepanelen.

De overheid steunt je

De overheid steunt woning eigenaren die willen investeren in een duurzamer bestaan (en een lagere energierekening). Zo kun je de overtollige energie dat je opwekt doormiddel van je zonnepanelen terug verkopen aan het net. Zo heb je in plaats van een hogere energierekening een vollere spaarrekening. Deze regeling zal echter gaan veranderen over een aantal jaren, maar er staat nog niets vast. Wat we wel weten is dat het tarief wat je krijgt voor het verkopen van energie aan het net ieder jaar minder zal worden, dat betekent dat het beter is als je zo snel mogelijk zonnepanelen aanschaft, aangezien je dan je investering sneller hebt terug verdient door de hoge terug leveringstarieven.

Heb je geen geld voor de aanschaf van zonnepanelen?

Wees dan niet getreurd, in Nederland bestaat namelijk sinds een aantal jaren iets dat een energie bespaar lening heet. Dit is een lening met een vaste rente van rond de 3%, die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Denk hierbij aan de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie. De bedoeling van deze lening is, dat je deze zou moeten kunnen afbetalen van het geld dat je bespaart op je energierekening, ideaal toch?

Vergroot je zelfvoorziening

Ben je dol op tuinieren en eet je ook al redelijk wat groente en/of fruit uit eigen tuin? Dan is de aanschaf van zonnepanelen een logische volgende stap als het gaat om zelfvoorziening. Als je genoeg zonnepanelen neemt om je eigen stroom volledig op te wekken en de overige stroom kan worden opgeslagen op je eigen accu’s, dan ben je al volledig zelfvoorzienend als het aankomt op elektriciteit.

Denk aan de toekomst van de planeet (en je kinderen)

Onze planeet raakt uitgeput door alle grondstoffen dat wij constant gebruiken. Als je geen groene stroom neemt, dan is je ecologische voetafdruk een heel stuk groter, dan wanneer je kiest om een aantal zonnepanelen op je dak te laten installeren.

Zonnepanelen vergelijken

Als het aankomt op zonnepanelen dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. De nieuwste zonnepanelen gaan dan ook al tot zo’n 25 jaar mee, zeker een goede investering. Als je kiest voor een goedkopere optie dan kan dit uiteindelijk uitdraaien op duurkoop. Daarom is het belangrijk om goed je onderzoek te doen en zonnepanelen te vergelijken. Wil je nu al zonnepanelen vergelijken? Dat kan hier!