Wat heb je nodig voor een geslaagd tuinfeest?

Heerlijke tempraturen, drankjes, hapjes, muziek en gezellige mensen. Dat zijn is de basis voor een goed tuinfeest. Maar om een perfect feest te geven, komt er een stuk meer bij kijken. Ongeacht of het een klein of groot feest moet worden, de benodigdheden zijn hetzelfde. We maken een complete lijst van benodigdheden, zodat jij niets zult vergeten voor jou feest.

Genoeg meubilair

Op een feestje is het wel handig om plaats te hebben om te zitten en je drinken neer te zetten. Zitplaatsen zijn een stuk belangrijker bij een klein feestje dan een groot. Op een groot feest is het meestal niet mogelijk om iedereen te laten zitten door gebrek aan ruimte. Als je een kleinere gelegenheid organiseert, zorg dan voor genoeg stoelen of banken. Dan heeft iedereen een zitplaats mocht diegene willen zitten. Genoeg tafels om de hapjes en drankjes op te zetten is bij iedere gelegenheid belangrijk. Statafels zijn hier een goede oplossing voor. Ze nemen weinig plaats in beslag en meerdere mensen kunnen hun spullen er op kwijt.

Genoeg verlichting

Een must bij ieder feestje die tot in de kleine uurtjes duurt, anders ziet niemand iets meer. Er zijn veel opties voor verlichting die je kunt gebruiken. Als je al genoeg tuinverlichting hebt, dan zou je die gewoon kunnen gebruiken. Is dit niet het geval kan je gebruik maken van bijvoorbeeld led-strips. Zo creëer je een beetje sfeer en heb je extra verlichting. Wil je een warme en gezellige partysfeer creëren? Kijk dan eens of je fakkels kan neerzetten aan de zijkanten, let wel op dat je werkt met open vuur. Zet deze dus niet dicht je gasten of in de buurt van bomen. De gemakkelijkste manier van een leuke partysfeer creëren is natuurlijk door feest verlichting op te hangen. Ook als je feest overdag is kan dit een leuke toevoeging zijn aan de sfeer. Met leuke verlichting weet je zeker dat de sfeer goed zit.

Een partytent

Zelfs met goed weer is een partytent geen overbodige luxe. Je hebt verschillende soorten tenten, je kunt deze afstemmen op het weer en de tijd van het feest. Zo heb je partytenten zonder wanden, deze zijn perfect voor overdag te gebruiken met goed weer. Op deze manier creëer je schaduw voor je gasten. Als er meer wind is, kun je kiezen voor een partytent met wanden. Je kunt deze wanden opzetten naarmate de windrichting. Als laatste kun je ook kiezen voor een dichte partytent. Deze heeft alleen een ingang, deze tent is geschikt voor als het weer toch slechter is dan verwacht. Als het mooi weer is zal deze tent veel te warm zijn.

Als je deze lijst aan benodigdheden volgt, gecombineerd met gezelligheid, muziek, hapjes en drankjes zal jou feest zeker geslaagd zijn!