Je tuin inrichten is een deugd om te doen. Maak van jouw tuin een speciale plek en een ware oase. Een plek waar je van de eerste zonnestralen kunt genieten met een warme kop koffie. Er zijn veel keuzes die je kunt maken als het gaat over je tuin: wil je gras, tegels of een vlonder? Ga je voor veel planten of heb je liever een onderhoudsvrije tuin? Maak jouw tuin geheel op maat en passend naar wens. Hier zetten we op een rij welke tuinmeubelen er in jouw tuin niet mogen missen!

Opbergbox

Dit is ideaal met kleine kinderen voor speelgoed of voor andere spullen, zoals loungekussens. Het is een box waar je veel in kwijt kan en het is waterdicht. Er zijn veel verschillende soorten, maten en stijlen. Dit is dus een tuinmeubel waarbij er voor ieder wat wils is. Het ziet er stilistisch uit en je kan de box zelfs vaak nog inzetten als extra zitplek, voetenbank en/of als bijzettafel. Erg handig voor onverwachts bezoek, of om je borrelplank en drankjes op neer te zetten.

Loungeset

Een loungeset is een oudere en welbekende trend. Het is bijna niet weg te denken uit een tuin. Relaxen is erg belangrijk, en waar kan je dat beter doen dan met je gezicht in de zon?  Een loungebank zorgt voor ontspanning en voor een momentje voor jezelf in de tuin. Er zijn veel verschillende soorten loungesets ontwikkeld in de laatste jaren. Er zijn verschillende indelingen en features ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn: losse loungeset delen, eendelige loungeset of zelfs loungebedden. Genoeg keus dus als het gaat om loungesets.

Schommelstoel en -banken

Een schommelstoel en -bank zijn speelse tuinmeubelen. Schommelstoelen en -banken zijn bijzonder door hun zwevende functies. Terwijl je ontspant op een bank of stoel, kun je rustig heen en weer swingen. Een unieke stoel of bank zorgt voor een markante tuin. Schommelstoelen heb je in twee soorten: met een standaard of met een ketting die in het plafond vastgemaakt kan worden. Stouw de stoel en bank vol met kussens en maak het een echte eyecatchers.

Rope

Rope is een materiaal dat bestaat uit touw. Een rope stoel heeft een frame, waar touw omheen geweven wordt. Het zitvlak en de rugleuning zijn dan ook gemaakt van rope. De stoel is stevig en is comfortabel. De rope kan op verschillende manieren geweven worden. Dit kan in vierkantjes, rechte lijnen, vanuit één gecentreerd punt kan er een rondje gemaakt worden etcetera. Hierdoor heeft elke stoel een andere techniek en dit heeft als gevolg dat ze allemaal een unieke uitstraling hebben. Er zijn veel verschillende soorten modellen.

Duurzaam

Mensen denken steeds meer na over de wereld waar ze op leven en over hoe ze de wereld achterlaten aan hun kinderen. Duurzaamheid is daardoor een trend geworden. Producten moeten een lange levensduur hebben en materialen moeten duurzaam en met natuurlijke materialen geproduceerd zijn.

Meer lezen? Lees hier over de beste tuinmeubelbeschermer.